ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας με το εμβόλιο

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας με το εμβόλιο
INTIME NEWS

Για εμπόριο ελπίδας κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τον προγραμματισμό σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Την ημέρα που έχουμε 3.209 κρούσματα, 480 διασωληνωμένους και 60 νεκρούς, όταν γιατροί και νοσηλευτές βγάζουν κραυγή αγωνίας ότι εργάζονται σε συνθήκες πολέμου χωρίς προσωπικό, η κυβέρνηση αντί να δώσει ανάσα στο ΕΣΥ συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας με ένα εμβόλιο, που ακόμα δεν βρίσκεται καν διαθέσιμο», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ευχή όλων να έρθει το συντομότερο δυνατόν, αλλά είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να επιμένει να μην κάνει τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά να επιμένει να στήνει επικοινωνιακά σόου, παίζοντας με την αγωνία των πολιτών», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτός είναι ο τρόπος που θα γίνει ο εμβολιασμός

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εθνικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό παρουσίασε ο υπουργός Υγείας μαζί με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Συνολικά στη χώρα μας θα λειτουργούν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, και θα μπορούν να εξυπηρετηθούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα.

Ο εμβολιασμός στα κέντρα θα γίνεται με ραντεβού σε δυο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, 6 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα πλην της Κυριακής και, όπως είπε ο υπουργός υγείας, «έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί δέκα λεπτά προκειμένου να εμβολιαστεί».

Για οίκους ευγηρίας είπε θα υπάρχουν 65 κινητές ομάδες που θα εμβολιάσουν και τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους.

Το εμβόλιο είναι προαιρετικό, ξεκαθάρισε σημειώνοντας πως «ο στόχος μας είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας πως πρέπει να το κάνουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ