ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για τηλεκπαίδευση - «φιάσκο»: Η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα

Τσίπρας για τηλεκπαίδευση - «φιάσκο»: Η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα
Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

«Φιάσκο» αποκαλεί την «πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση και ειδικότερα τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας πως αντί να προετοιμαστούν κατάλληλα ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας «αυτοθαυμάζονταν»

Με ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας και συγκεκριμένα της «Πρωινής» ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για πέντε παιδιά στην αυλή καφενείου σε χωριού του Δήμου Πύργου που μοιράζονται δυο κινητά για να παρακολουθήσουν τηλεκπαίδευση.

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «εδώ και έξι μήνες ήξεραν ότι θα έρθει δεύτερο κύμα όμως αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν. Αντί να μειώσουν τους μαθητές στις τάξεις, τους αύξησαν. Αντί να να φροντίσουν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές φορητούς υπολογιστές, τους έστειλαν παγούρια και μάσκες-τραπεζομάντηλα. Αντί να ενισχύσουν τη δημόσια διαδικτυακή πλατφόρμα, έκαναν ύποπτες συμβάσεις με ένα μόνο πάροχο που αποδεικνύεται ανεπαρκής».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «για ακόμη μία φορά η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση μετατρέπεται σε φιάσκο, αφήνοντας μαθητές να περιμένουν μάταια με τις ώρες μπροστά στην οθόνη και πολλούς γονείς να έχουν χάσει μαζί με μία ημέρα από τη δουλειά τους και την υπομονή τους».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «ακόμα και αν λειτουργούσε άψογα, για χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν τα μέσα για να αντεπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεκπαίδευση των παιδιών τους και τηλεργασία, θα ήταν δώρον άδωρον. Μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον δύο με τρεις υπολογιστές. Έχει σκεφθεί κανείς στην κυβέρνηση πόσα νοικοκυριά μπορούν να διαθέσουν αυτά τα χρήματα; Μάλλον όχι. Γιατί; Απλά γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Πάλι καλά που κάτι άρχισαν τελευταία να καταλαβαίνουν, ότι υπάρχουν πολίτες εξαρτημένοι από το μισθό τους…».

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διεύρυνση των ανισοτήτων και στα σχολεία με την τηλεκπαίδευση, «καθώς υπάρχουν χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μπουν στο μάθημα γιατί οι οικογένειές τους δεν έχουν υπολογιστή ή είναι δύο και τρία παιδιά ή εργάζεται ο γονιός με τηλεργασία».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ