ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπορέλ: Ο χρόνος τελειώνει για την Τουρκία - Φθάνουμε σε καθοριστική στιγμή

Μπορέλ: Ο χρόνος τελειώνει για την Τουρκία - Φθάνουμε σε καθοριστική στιγμή
AP Photo/Francisco Seco, Pool

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε πως «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα από την πλευρά της Τουρκίας».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπορέλ υπογράμμισε ότι η ΕΕ επαναλαμβάνει «την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο» και προσέθεσε ότι «είναι σημαντικό η Τουρκία να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της μεγαλώνει την απόστασή της από την ΕΕ».

«Για να επιστρέψουμε στην θετική ατζέντα, όπως ευχόμαστε, θα απαιτήσουμε θεμελιώδη αλλαγή της τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας» σημείωσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπορέλ ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει «τις κρίσιμες κατευθύνσεις τον επόμενο μήνα», επισημαίνοντας ότι «ο χρόνος κυλά και πλησιάζουμε σε καθοριστική στιγμή της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «πολύ αρνητικά γεγονότα» αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στα Βαρώσια.

Σημειώνεται πως κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους ομολόγους του για τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ