ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια

Πέτσας: Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για την απόφαση επίταξης δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα».

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας, ανέφερε πως: «Όπως είχε πει πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, κι εγώ κατά την ενημέρωση των συντακτών, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη», προσθέτοντας πως αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και 10 ημέρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ, γνωστοποίησε πως έχουν ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας, και πως υπήρχαν επικοινωνίες όλο αυτό το διάστημα να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές.

Ενώ πρόσθεσε:

«Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα, για 200 κρεβάτια».

Τι θα γίνει με ασθενείς που νοσηλεύονται ήδη σε αυτές

Θα είναι απλές κλίνες για Covid-19, θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών. Όπως διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι δεν πάσχουν από Covid, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία.

«Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια, δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να πω ποιος θα είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ