ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στέλνουν γιατρούς από το υπό κατάρρευση ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές

ΣΥΡΙΖΑ: Στέλνουν γιατρούς από το υπό κατάρρευση ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σκληρή ανακοίνωση εναντίον της κυβέρνησης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη μεταφορά γιατρών του ΕΣΥ στις επιταχθείσες ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τις εγκληματικές επιλογές στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Αφού θυμήθηκε στο και πέντε, μετά την κατάρρευση του ΕΣΥ, να επιτάξει μόνο δύο μικρές ιδιωτικές κλινικές, τώρα παίρνει προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση για να στελεχώσει τις δύο επιταγμένες κλινικές.

Με λίγα λόγια, αντί για το αυτονόητο, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι:

«Την ίδια ώρα γιατροί και νοσηλευτές, εξαντλημένοι και χωρίς ωράριο εδώ και σχεδόν έναν μήνα προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και ό,τι σώζεται από το ΕΣΥ. Η δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι η απόλυτη επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη και ιδεοληπτική για τη δημόσια Υγεία αλλά και επικίνδυνη.»

Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από επίσκεψή του στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, δήλωσε:

Η χώρα χρειάζεται αυτή την κρίσιμη στιγμή μια κυβέρνηση που να μπορεί και κυρίως να θέλει να στηρίξει το σύστημα υγείας» σημείωσε, στηλιτεύοντας την κυβερνητική επιλογή «ακόμα και τούτη την ώρα να είναι έξω από τη μάχη τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, που παραμένουν καθαρά από covid και νοσηλεύουν μονάχα άλλα περιστατικά».

«Με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη δεν έχει υπάρξει επίταξη ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «κάποιοι θεωρούν ότι και την ώρα της μάχης πρέπει να υπάρχουν αυτές οι διακρίσεις». «Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να επιταχθούν τώρα μεγάλες νοσηλευτικές μονάδες και στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και να διαθέσουν κλίνες και σε covid περιστατικά» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ