ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ
ΙΝΤΙΜΕ

Με μία σκληρή δήλωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, στη Βουλή ενώ κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης». 

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Μετά τον 'Αδωνι Γεωργιάδη που πανηγυρίζει, ενώ έχουμε πλέον 100 νεκρούς τη μέρα και ενώ το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί τελούν υπό κατάρρευση, σειρά πήρε και ο κ. Κοντοζαμάνης που με θράσος δήλωσε πως 'τα έχουμε καταφέρει εξαιρετικά'. Κατανοούμε το λόγο που ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση για τις αθλιότητες. Δεν κατανοούμε όμως πλέον, αν πρόκειται μόνο για αποκτήνωση και χυδαία τυμβωρυχία, ή απλά η κυβέρνηση είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου και κοροϊδεύει τον κόσμο μήπως και καλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ».

Οι δηλώσεις Κοντοζαμάνη

«Το σύστημα υγείας δεν βρίσκεται σε διαδικασία απώλειας ελέγχου. Τα έχουμε καταφέρει εξαιρετικά μέχρι στιγμής. Κανένας συμπολίτης μας δεν έχει μείνει πίσω, επειδή ήμασταν προετοιμασμένοι, καταφέραμε και ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες ανάγκες» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου «διακομίζονται ασθενείς από χώρα σε χώρα, ή γίνεται διαλογή για το ποιος θα μπει σε ΜΕΘ», το ΕΣΥ αντέχει και «δεν αφήνουμε κανέναν συμπολίτη μας πίσω και δεν πρόκειται να το κάνουμε».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «fake news ότι στην χώρα μας γίνεται διαλογή ασθενών ή ότι έχουν επισπεύσεις σε εξιτήρια ασθενών από τα νοσοκομεία». Θα πρέπει, τόνισε, «να διαχωρίσουμε τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σε σχέση με το τι ισχύει στην πραγματικότητα. Άλλο να λέμε ότι παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας, παλεύουμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας, και άλλο να λέμε ότι κάνουμε διαλογή περιστατικών ή ότι κάνουμε επιθετικά εξιτήρια. Όλοι δίνουν μια μάχη. 'Αλλο όμως να διατυπώνεις ένα αίτημα, άλλο να διατυπώνεις μια κατάσταση και άλλο να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις. Τα νοσοκομεία της χώρας παρέχουν με ασφάλεια υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας».

Αυτή την στιγμή, ανέφερε, «διεξάγεται ένας πόλεμος. Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές και οι συνθήκες εργασίας το ίδιο. Καταβάλλουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσπάθειες προκειμένου να κρατηθεί όρθιο, να ανταπεξέλθει στη μεγάλη πίεση, ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Και έχει ανταποκριθεί με επάρκεια και πληρότητα, χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες όλου του προσωπικού. Εδώ είμαστε για να στηρίξουμε το προσωπικό αυτό, να στηρίξουμε τις δομές αυτές. Επαναλαμβάνω όμως, δεν είναι οι συνθήκες κανονικές, όπως θα ήταν σε μια άλλη περίοδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ