ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη διάθεση του ΕΣΥ και ο Βασίλης Γιόγακας από τη Νέα Δημοκρατία

Στη διάθεση του ΕΣΥ και ο Βασίλης Γιόγακας από τη Νέα Δημοκρατία
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Την ιατρική μπλούζα θα φορέσει και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγακας που τίθεται στη διάθεση του ΕΣΥ, στο πλευρό των υγειονομικών που δίνουν μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του υπουργείου Υγείας και τίθεμαι ως καρδιολόγος στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της 6ης Υ.ΠΕ. εθελοντικά και χωρίς αποζημίωση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη των ασθενών και των επαγγελματιών του Ε.Σ.Υ., που έχουν υπερβάλει εαυτούς. Τώρα, την ώρα της πιο μεγάλης μάχης που δοκιμάζει τις αντοχές τους στα όρια, μάς χρειάζονται περισσότερο από ποτέ», αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Στη διάθεση του ΕΣΥ έχουν τεθεί ήδη από χθες ο Χρήστος Κέλλας από τη ΝΔ και ο βουλευτής του ΚΚΕ, αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης.

Κέλλας στο CNN Greece: Καθήκον μου να βοηθήσω το ΕΣΥ

«Είναι μια καθαρά εθελοντική πράξη. Ούτε επιβάλλεται σε κάποιον, αλλά ούτε μπορεί να υποχρεωθεί κάποιος να την κάνει» δήλωσε τη Δευτέρα στο CNN Greece ο Χρήστος Κέλλας.

«Βρισκόμαστε στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή. Χιλιάδες υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτόν δίνοντας αυτή τη μάχη. Σε αυτές τις συνθήκες θεώρησα ότι είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω και καλώ και τους άλλους συναδέλφους υγειονομικούς να πράξουν το ίδιο. Θέλω όμως ταυτόχρονα να απευθύνω και ένα κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρήσουν με πειθαρχία και απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά μέτρα. Είναι κρίμα να θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές, ενώ απομένουν ακόμη μόνο μερικές ημέρες για να πάρουμε μαζί μας στη μάχη και το εμβόλιο.»

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας αποποιήθηκε του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής για την εργασία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ