ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς στο CNN Greece: Μέσα από την πανδημία υπήρξαν και οφέλη για την Ελλάδα

Γεωργαντάς στο CNN Greece: Μέσα από την πανδημία υπήρξαν και οφέλη για την Ελλάδα
ΙΝΤΙΜΕ

«Τελικά μέσα από την υγειονομική κρίση θα υπάρξουν και κάποια οφέλη» είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, καλεσμένος στην online ημερίδα του CNN Greece με τίτλο «Βιώσιμο σύστημα και ψηφιακός μετασχηματισμός με οδηγό της εξέλιξη της πανδημίας».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα «οφέλη» που προκύπτουν από την πρωτόγνωρη πανδημία που ζούμε, αλλά και στα άλμα που έκανε -υποχρεωτικά- και η χώρα μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

«Όλοι γνωρίζαμε τι έπρεπε να γίνει και στον τομέα της υγείας και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, αλλά τώρα μετά τους εννέα μήνες της υγειονομικής κρίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που πρέπει να γίνει μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό μένει πιστεύω ως εικόνα. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει σε αυτό. Έχει αρχίσει και ωριμάζει η αίσθηση σε όλους και στην κοινωνία και στους επαγγελματίες ότι η χώρα μπορεί πραγματικά, όχι απλά να ακολουθήσει τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών σε ένα επίπεδο ψηφιακών υπηρεσιών συνολικά, αλλά μπορεί να αποκτήσει καινοτόμα, δική της πορεία, όπως είδαμε ότι έγινε με το sms για τις μετακινήσεις και γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο διαχειριστήκαμε πολλά ζητήματα», ανέφερε.

«Αυτό που πραγματικά λειτουργήσαμε στον τομέα της υγείας τους προηγούμενους μήνες είναι η άυλη συνταγογράφηση, σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς, ενώ εξήγησε πως το αισιόδοξο είναι πως εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες «αγκάλιασαν» από την αρχή τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

«Έχουμε 800.000 εγγεγραμμένους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση. Πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό, αν σκεφτεί κάποιος τις ανώριμες συνθήκες που υπήρχαν πριν έναν χρόνο. Επομένως η υγειονομική κρίση λειτούργησε πράγματι σαν επιταχυντής, αφού η ανάγκη του κόσμους να μπορέσει να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του χωρίς τη φυσική του παρουσία, είναι αυτή που τον υποχρέωσε να αναπτύξει τις ψηφιακές του ικανότητες».

Ο υφυπουργός έκανε λόγο και για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς που συνδέονται άμεσα με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο φάκελος του ασθενούς είναι ένας από τους «μελλοντικούς σχεδιασμούς» της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά.

«Για τον φάκελο του ασθενούς υπάρχει ήδη προγραμματισμός και υπάρχει συγκεκριμένο ποσό που έχουμε δεσμεύσει για να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση του άμεσα εντός του 2021, όσοι ασχολούνται με τον τομέα της υγείας κατανοούν πόσο σημαντικό βήμα είναι», υπογράμμισε και εν συνεχεία είπε πως σύμφωνα με την άποψη του η στόχευση του εγχειρήματος θα πρέπει να γίνει σε δύο επίπεδα. «Το πρώτο είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας όπου αυτό είναι εφικτό, που συνεπάγεται με μη άσκοπες μετακινήσεις ασθενών. Το δεύτερο είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας για νέες εφαρμογές, που εφαρμόζονται σε χώρες ήδη πολλά χρόνια, όπως η τηλειατρική».

H online εκπομπή του CNN Greece με τίτλο «Βιώσιμο σύστημα και ψηφιακός μετασχηματισμός με οδηγό της εξέλιξη της πανδημίας» για την Υγεία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ με τη σύμπραξη της INTERAMERICAN, της Philips και με την υποστήριξη της Deloitte Ελλάδος.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ