ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Το 58% έχει κουραστεί με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Δημοσκόπηση: Το 58% έχει κουραστεί με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού
ΙΝΤΙΜΕ

Στο μικροσκόπιο έρευνας της MRB μπήκαν οι απόψεις των πολιτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 58% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει κουραστεί με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Star, ο «κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί» και η κούραση αυτή αφορά όχι μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά γενικά στα μέτρα κατά της πανδημίας.

Εικότερα, το 33,2% των πολιτών αξιολόγησε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως πολύ και αρκετά αποτελεσματικούς, ενώ λίγο αποτελεσματικά έως καθόλου αποτελεσματικά χαρακτηρίζει τα μέτρα το 71% κυρίως των νεότερων ηλικιών (71% 17-34, 71% 35-44).

Σχετικά με τα μέτρα οικονομικής στήριξης που λαμβάνονται, το 76% δηλώνει ότι παρηγορείται και ότι χρειάζεται κι άλλη οικονομική στήριξη για να νιώσει οικονομική βοήθεια.

Ακόμη, αξιολογώντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες, το 50% των Ελλήνων δηλώνει ότι είμαστε σε μάλλον καλύτερη κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, το Κίνημα Αλλαγής 5,7%, το ΚΚΕ 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,2% και το ΜέΡΑ25 2,7%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ