ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»
Φωτογραφία αρχείου INTIME / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω το κορωνοϊού και αποτελούν πηγή ανησυχίας αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο ίδιος σε ορισμένες περιοχές εμφανίζονται πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους και ανέφερε χαρακτηριστικά τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και τη Μυτιλήνη.

«Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος ανακοίνωσε και παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου, απόφαση που κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα εξακολουθεί να παραμένει υψηλό.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί».

Αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ

Παρά την αχτίδα αισιοδοξίας που διαγράφεται από τη σταδιακή επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης του κορωνοϊού, η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει ασφυκτική, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 2.152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97.288, εκ των οποίων το 53.2% άνδρες.

Τα 4.849 (5.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25.291 (26.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πλέον 597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν 87 νέοι θάνατοι με τον συνολικό αριθμό των νεκρών λόγω επιπλοκών της νόσου να ανέρχονται σε 1.902.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ