ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Στην Πάτρα ο Χρυσοχοΐδης ενόψει του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα

Κορωνοϊός: Στην Πάτρα ο Χρυσοχοΐδης ενόψει του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα
INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Στην Πάτρα βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προκειμένου να συντονίσει τις προετοιμασίες ενόψει του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα την Δευτέρα, γεγονός που έχει προκαλέσει συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Μαρτζακλή, τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας Γιώργο Μιχαλόπουλο και τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για τον περιορισμό της πανδημίας και υπογραμμίστηκε η ανάγκη συστράτευσης όλων των φορέων στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέπτεται την Πάτρα με φόντο τον επικείμενο εορτασμό του πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα και τα έκτακτα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ, προκειμένου η Αχαϊκή πρωτεύουσα να μην μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα λόγω κορωνοϊού, όπως συνέβη στην αντίστοιχη περίπτωση με τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου.

Η κατάσταση στην πόλη θεωρείται κρίσιμη μετά την αναφορά, χθες, του Νίκου Χαρδαλιά ότι η Αχαΐα εμφανίζει ανησυχητική αύξηση όσον αφορά στο επιδημιολογικό της φορτίο, την ώρα που, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, δεκάδες ρομά κινούνται σε αυτή την ώρα στην ΠΕΟ Πατρών-Πύργου, με κατεύθυνση την Πάτρα, προκειμένου να προσεγγίσουν και να προσκυνήσουν τον Ιερό Ναό του Άγιο Ανδρέα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ίδιο θέμα είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη όσο και με το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

«Γιορτάζουμε τον Άγιο Ανδρέα ο καθένας σπίτι του χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας. Να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει άλλους. Δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στην Πάτρα, όπου βρίσκεται από το πρωί.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε:

«Όπως είπε και ο Σεβασμιότατος, τον οποίο θα συναντήσω αμέσως μετά, φέτος θα έρθει ο Άγιος Αντρέας σε όλα τα σπίτια. Η Πάτρα θα τιμήσει τον Πολιούχο της με την ίδια ευλάβεια, αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι. Χωρίς επισκέψεις χωρίς συναναστροφές.

Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, σύμπνοια, αλληλεγγύη. Όχι 99.9 αλλά 100. Γιατί και ένας και δύο και οι λίγοι μπορούν να μολύνουν πολλούς, να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμό που δεν αντέχουν.

Είμαι εδώ γιατί πρέπει να είμαστε εδώ. Η Αχαΐα έχει, όπως και όμοροι νομοί ανησυχητική αύξηση, που δεν μπορεί, δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Την κατάσταση την αντιμετωπίζουμε: από το ΕΣΥ, γιατρούς και νοσηλευτές, μέχρι την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία. Όμως, οι δυνάμεις δεν είναι αστείρευτες και κυρίως τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι ελάχιστα.

Στη σύσκεψη είδα αποφασισμένους ανθρώπους. Να τα δώσουν όλα για τη ζωή των συμπολιτών τους. Οι γιατροί στα νοσοκομεία, η Αστυνομία σε στοχευμένους ελέγχους για την απόλυτη τήρηση των μέτρων.

Ζητώ λοιπόν κι από σας, από τον καθένα και την καθεμιά, να έρθετε στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας. Να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει άλλους. Δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι».

«Όποιος ακούσει τη φράση ολόκληρη καταλαβαίνει»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση περί μετάδοσης του κορωνοϊού σε εξωτερικούς χώρους, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε: «Κοιτάξτε εδώ δίνουμε μάχη και νομίζω πως είναι κοινή μάχη, είμαστε στα χαρακώματα χωρίς παντιέρες και χρώματα. Όποιος ακούσει ολόκληρη τη φράση καταλαβαίνει τι είπα. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν τον κοροωνοϊό αλλά τις μικρές ανθρώπινες αδυναμίες μας. Πάμε παρακάτω».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ