ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για τη ΝΔ οι χρεώσεις των τεστ

ΚΙΝΑΛ: Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για τη ΝΔ οι χρεώσεις των τεστ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επιβολή διατίμησης στα τεστ για τον κορωνοϊό, το ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι προκύπτει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

Η σχετική ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει:

«Επί 8 μήνες η Κυβέρνηση επέτρεπε συνειδητά σε ιδιωτικά εργαστήρια να αισχροκερδούν με την τιμή αλλά και την ποιότητα των τεστ για τον COVID -19. Χρεώνοντας τα ακόμη και 10 φορές πάνω από την τιμή αγοράς. Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά από τον Μάρτιο για την διατίμηση τους και την λήψη μέτρων προστασίας των πολιτών.»

Το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει:

«Η κατακραυγή των πολιτών τους αναγκάζει σε διατίμηση. Όχι όμως ακόμη στην απαίτηση πιστοποίησης εργαστηρίων και αντιδραστηρίων. Για να ευνοηθούν ποιοι άραγε; Το μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για τη ΝΔ όμως παραμένει. Δεν αναιρείται από την χθεσινή απόφαση.

Γιατί οι πολίτες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν εκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Και μάλιστα ορισμένες φορές σε αμφίβολης ποιότητας τεστ.»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Γιατί οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν πολλούς να κάνουν τεστ, πράγμα που συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας. Δεν περιμένουμε εξηγήσεις. Γιατί ότι έκανε η Κυβέρνηση ήταν απόλυτα συνειδητό. Υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος των πολλών. Αλλά θα κριθεί για αυτό από τον ελληνικό λαό.»

Να συνταγογραφούνται τα τεστ

Από τη μεριά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε: «Όταν από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε το αυτονόητο, δηλαδή δωρεάν συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ ήταν ιδεοληπτικός. «

Προσέθεσε ότι:

«Οχτώ μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, αφού έχει βγει εκτός ελέγχου και αφού άφησαν τόσο καιρό τον κόσμο να πληρώνει 100 και 150 ευρώ το τεστ προς όφελος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, η κυβέρνηση θυμήθηκε να βάλει πλαφόν στην τιμή τους, επιβεβαιώνοντας τα εγκληματικά της λάθη τόσους μήνες.

Μόνη λύση η άμεση πρόσβαση όλων των πολιτών σε τεστ με συνταγογράφησή τους.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ