ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Καμία δυσφορία για ΕΟΔΥ, σας παραπέμπουμε στην ανακοίνωση του Οργανισμού

Κυβερνητικές πηγές: Καμία δυσφορία για ΕΟΔΥ, σας παραπέμπουμε στην ανακοίνωση του Οργανισμού
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Στο θέμα που προέκυψε με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας απάντησαν το πρωί της Κυριακής κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, μετά και τις αναφορές σε δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου ότι ο Οργανισμός χρησιμοποιεί ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, κατά πληροφορίες του CNN Greece, κυβερνητικές πηγές αφενός παραπέμπουν στην ανακοίνωση της κατηγορηματικής διάψευσης του ΕΟΔΥ έναντι των δημοσιευμάτων αυτών, αφετέρου συμπληρώνουν πως δεν υφίσταται καμία δυσφορία από κυβερνητικής πλευράς, όπως γράφτηκε στα ίδια δημοσιεύματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» αποτελούν δημοσιεύματα για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας που «φιλοξενούνται» σε κυριακάτικα έντυπα, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

«Οσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στη χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

Τονιζει ότι «υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Καποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων».

Προσθέτει οτι περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

«Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερινά η "Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)" του ΕΟΔΥ», αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων».

Κορωνοϊός - ΚΙΝΑΛ για αριθμούς ΕΟΔΥ: Η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα και ψάχνει εξιλαστήριο θύμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ