ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο CNN Greece: Ελπίζουμε να είναι η τελευταία εβδομάδα με υψηλά κρούσματα

Πέτσας στο CNN Greece: Ελπίζουμε να είναι η τελευταία εβδομάδα με υψηλά κρούσματα
INTIME NEWS / © Intime p.a.

Όσο χρόνο χρειαστεί για να αποδώσουν τα περιοριστικά μέτρα είναι έτοιμη να δώσει η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα ελέγξει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Το νέο ορόσημο της 14ης Δεκεμβρίου είναι ο ενδιάμεσος σταθμός για την αξιολόγηση των περιοριστικών μέτρων και της επίδρασης τους στην ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από το CNN Greece, για το ένα από την ανάλυση που γίνεται έχει εξηγηθεί επαρκώς στην κυβέρνηση που οφείλεται η διακοπή της τάσης αποκλιμάκωσης στον αριθμό των νέων μολύνσεων και η άνοδος τους στα επίπεδα άνω των 2000 κρουσμάτων, ο Στέλιος Πέτσας είπε:

«Ελπίζουμε αυτό να είναι κάτι που να είναι προσωρινό. Είχαμε δει κάποια αποκλιμάκωση τις προηγούμενες ημέρες, κάποιες ημέρες σε σημαντικό ποσοστό, κάποιες άλλες ημέρες σε πολύ λιγότερο ποσοστό, κάποια επιπέδωση κάποιες άλλες ημέρες».

Σε κάθε περίπτωση όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η απότομη άνοδος των τελευταίων εικοσιτετραώρων θα ανακοπεί: «Ελπίζουμε αυτή η εβδομάδα να είναι η τελευταία εβδομάδα που βλέπουμε υψηλά κρούσματα και να αρχίσει μια πιο απότομη αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Ευτυχώς αυτά τα κρούσματα τα πολύ υψηλά συνδυάζονται αυτές τις ημέρες με κάποια βελτίωση στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και μακάρι να συνεχιστεί».

Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι τα παρόντα δεδομένα δεν οδηγούν σε μια αποκωδικοποίηση: «Είναι πολύ πρόωρο να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα αυτή τη στιγμή, γι’αυτό και παρατείνεται και η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να έχουμε μια καλύτερη ορατότητα από τα στοιχεία, αν πράγματι πρόκειται να δούμε μια γρήγορη αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα ή όχι. Αυτό θα το κρίνουμε τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Ανακοινώνοντας νωρίτερα την παράταση των γενικών υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων, την χαρακτήρισε επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό:

«Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Άλλωστε, πάνω από τη δυσφορία που προκαλεί σε όλους μας ο πόλεμος που δεχόμαστε από τον ιό, αυτά τα Χριστούγεννα θα υπάρχει και θα είναι ορατή η ελπίδα που φέρνει σε ολόκληρο τον κόσμο η επιστήμη», είπε ο χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super markets. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ