ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδεικνύει αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδεικνύει αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης
INTIME NEWS

«Εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να κάνει οτιδήποτε για την προστασία της δημόσιας υγείας, της κοινωνίας και τη στήριξη της οικονομίας μας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση δεν επενδύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ούτε στηρίζει τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ πως εν μέσω πανδημίας «και πόλεμου όπως έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάνει δώρα στον ιδιωτικό τομέα με χυδαίο τρόπο».

«Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα που η κατάσταση βρίσκεται "στο κόκκινο", διπλασιάζει τα νοσήλια στα 1.600 ευρώ, ενώ αποζημιώνει τους κλινικάρχες για το σύνολο των κρεβατιών κάθε ιδιωτικής κλινικής, ανεξαρτήτως του αν φιλοξενούν περιστατικά Covid. Επιτάσσει δηλαδή ο ιδιωτικός, τον δημόσιο τομέα υγείας -στον οποίο εργάζονται και 6.000 λιγότεροι υγειονομικοί από πέρυσι», σημείωσε.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παραβιάζει πρώτος ο ίδιος το σύνολο των μέτρων».

«Και δεν υπάρχει τίποτα "ανθρώπινο" -όπως μας είπε ο κ. Πέτσας- σε αυτό. Μονάχα έλλειψη ενσυναίσθησης και αλαζονεία, την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στα όριά του και το υγειονομικό προσωπικό στο χείλος ψυχολογικής και σωματικής κατάρρευσης», συμπλήρωσε.

«Είναι, λοιπόν, η αντικειμενική πραγματικότητα που ορίζει τον τόνο της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η κυβέρνηση σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία στο πρώτο κύμα. Και τώρα, μειώνει το εισόδημα των πολιτών, δεν ενισχύσει τις επιχειρήσεις, αλλά δίνει δάνεια -γιατί αυτό είναι η επιστρεπτέα ενίσχυση-, επιδοτεί την ανεργία, καταργεί το 8ωρο, νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία και δεν προβαίνει σε ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όπως εμείς προτείναμε από την πρώτη στιγμή. Η ύφεση θα ξεπεράσει το 10% δυστυχώς το 2021», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τόνισε δε πως «η κυβέρνηση μπορεί να ισχυρίζεται πως έδωσε πάνω από 24 δισ. ευρώ για την πανδημία, αλλά με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ έχει δώσει μόλις 6,5 δισ. από τα οποία το 50% είναι δάνεια! Και από το ΕΣΠΑ μένουν 4,5 δισ. ευρώ αδιάθετα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει μέσα στα Χριστούγεννα το δώρο σε όλους τους εργαζομένους από το κράτος, όχι στη βάση των 534 ευρώ. Βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο μιας πραγματικής οικονομικής κατάρρευσης», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, προειδοποίησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη «να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο ως άλλοθι για να μην ενισχύσει την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ