ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για όσους είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για όσους είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας
INTIME NEWS

Δριμύτατη κριτική εναντίον της κυβέρνησης ασκούν την Παρασκευή κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την απόρριψη στη Βουλή όλων των τροπολογιών που είχε καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση απέρριψε, δια του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Η κυβέρνηση είπε “ξερό όχι” στις τροπολογίες που αφορούν στην: 1) Πληρωμή πρόσθετων εφημεριών του ιατρικού προσωπικού που έγιναν στο ΕΣΥ από την 1η Ιουλίου 2020, λόγω των αυξημένων αναγκών που προκαλεί η πανδημία. 2) Δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και την απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία. 3) Λήψη μέτρων που αφορούν στην ενίσχυση των Αναπήρων που είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων. 4) Κατάθεση στη Βουλή των πρακτικών της αρμόδιας Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που αφορούν στις προτάσεις τους για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορούν δε την κυβέρνηση ότι «αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας αλλά και όσων έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση».

«Ταυτόχρονα, επιμένει να διαχειρίζεται με όρους επικοινωνίας και αδιαφάνειας την πανδημία, κρύβοντας τα πρακτικά από το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ