ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τη φωτογραφία με το ποδήλατο: Μικρή στιγμή ανεμελιάς και αβλεψίας, ήταν λάθος

Μητσοτάκης για τη φωτογραφία με το ποδήλατο: Μικρή στιγμή ανεμελιάς και αβλεψίας, ήταν λάθος

Στην παραδοχή ότι ήταν λάθος το γεγονός ότι δέχθηκε να φωτογραφηθεί χωρίς μάσκα με τους πολίτες που συνάντησε κατά την άσκηση με ποδήλατο στην Πάρνηθα προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, έκανε λόγο για μια στιγμή ανεμελιάς και αβλεψίας, τονίζοντας παράλληλα πως έχει κάνει την αυτοκριτική του για το περιστατικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι το γεγονός διογκώθηκε και εξέφρασε την ενόχλησή του για αυτό.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι του έδωσε την ευκαιρία να σκεφτεί και ο ίδιος ότι μια στιγμή ανεμελιάς και αβλεψίας μπορεί να κάνει κακό στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του β΄κύματος της πανδημίας, τονίζοντας τη σημασία που έχει το προσωπικό παράδειγμα.

«Εγώ βάζω τον πήχη προσδοκιών πιο ψηλά. Κάνω αυτοκριτική. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Μου έδωσε και εμένα τη δυνατότητα να σκεφτώ πόσο σημαντικό είναι το ατομικό παράδειγμα των πολιτικών».

Σε ό,τι αφορά τη μάχη για την αποκλιμάκωση της πανδημίας, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έπεσε όσο θα θέλαμε και σημείωσε ότι η αιτία είναι πως τα μέτρα απαγόρευσης δεν ακολουθήθηκαν με την ένταση που θα έπρεπε.

«Τα κρούσματα δεν έπεσαν όσο γρήγορα περιμέναμε και γι' αυτό πάμε πιο πίσω το άνοιγμα. Δυστυχώς τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με την ένταση και τη συνέπεια με την οποία έπρεπε να ακολουθήσουμε όλοι. Συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Λελογισμένο άνοιγμα μόνο αν δεν οδηγήσει σε γ' κύμα»

«Δυστυχώς έχουμε χάσει και πολλούς συμπολίτες μας. Στενάχωρο να μετατρέπεται το καθημερινό δελτίο θανάτων σε μια στατιστική» σημείωσε και τόνισε οτι πρέπει να δουμε αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας. «Έχουμε αρχίσει. Θέλουμε να επιταχυνθεί ώστε να αισθανόμαστε άνετα ότι το λελογισμένο άνοιγμα δεν θα οδηγήσει σε τρίτο κύμα» ανέφερε.

Η καραντίνα δεν ήταν τόσο αυστηρή όσο τον Μάρτιο και υπάρχει φυσιολογική κούραση του κόσμου, σημείωσε και δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται κανείς περιορισμένος στο σπίτι του.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε κάτι από τη Χριστουγεννιάτικη σεζόν. Τόνισε ότι «θα σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους κλάδους».

«Κλειστή η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το μαζικό εμβολιασμό»

Περαιτέρω, ο πρωθυπουργός τόνισε πως για πετύχουμε μαζικό εμβολιασμό, απαιτούνται αρκετοί μήνες.

Σημείωσε ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, η εστίαση, δεν επιτρέπονται οι μετακινησεις από τη μία περιφέρεια στην αλλη.

Ειδικά στη νυχτερινή διασκέδαση, είπε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διάδοσης του ιού. «Το πιο πιθανό να μη λειτουργήσει η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού» προσέθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ