ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: O Μητσοτάκης επικαλείται «ανεμελιά» όταν σε περίπου ένα μήνα έχουμε 2.466 θανάτους

Ηλιόπουλος: O Μητσοτάκης επικαλείται «ανεμελιά» όταν σε περίπου ένα μήνα έχουμε 2.466 θανάτους
INTIME

«Πλήρη αποτυχία» ως προς τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1».

«Η "ανεμελιά" της Πάρνηθας δεν είναι απλά η ανεμελιά μιας φωτογραφίας. Είναι η ανεμελιά ενός πρωθυπουργού που έχει αφήσει απλήρωτες τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία, που σε μια ημέρα κάνει μόλις 6.000 μοριακά τεστ, που η χώρα του σε ένα μήνα και μια βδομάδα μετράει 2.466 ανθρώπινες απώλειες», τόνισε. Είπε ότι «είμαστε ήδη ένα μήνα σε lockdown και είναι φανερό ότι τα μέτρα δεν δουλεύουν», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτό». Τόνισε ότι «δεν γίνεται, στις σημερινές συνθήκες, η κυβέρνηση να μην προχωρά σε πραγματικές επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών στη Βόρεια Ελλάδα» ενώ «οι υγειονομικοί εκεί βρίσκονται στα όρια της φυσικής και ψυχολογικής κατάρρευσης».

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη συνταγογράφηση των τεστ για να υπάρχει επαρκής ιχνηλάτηση της διασποράς του ιού στην κοινωνία». Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό δεν γίνεται σήμερα, «όταν καταλήγουμε να κάνουμε μόλις 6.000 μοριακά τεστ σε μία ημέρα», για να τονίσει επιπλέον ότι «χρειάζεται ακόμα να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «στους χώρους εργασίας, δεν εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη μετάδοση του ιού, ενώ δεν γίνονται σχετικοί έλεγχοι». Ανέφερε επί παραδείγματι ότι υπάρχουν καταγγελίες για εργαζόμενους που είναι δηλωμένοι στην τηλεργασία, αλλά αναγκάζονται να πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους και τόνισε ότι «ο κ. Βρούτσης, παρά το ότι έχει ερωτηθεί από εμάς ήδη από τις 6 Οκτωβρίου, σχετικά με το πόσοι έλεγχοι γίνονται στους εργασιακούς χώρους, δεν έχει απαντήσει και δε δίνει στοιχεία».

Μιλώντας για τα οικονομικά ζητήματα επισήμανε ότι «προστασία της ζωής σημαίνει όμως και οικονομική στήριξη των ανθρώπων», για να τονίσει ότι «δεν γίνεται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να κάνουν Χριστούγεννα με κομμένο το δώρο των Χριστουγέννων, γιατί αυτή την πολιτική επιλογή έκανε η κυβέρνηση». Μίλησε για εκτόξευση της ύφεσης στο τρίτο τρίμηνο του 2020 «στο 11,7%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 4,3%».

Αναφορικά με την κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο μίλησε για «επιχείρηση αντιπερισπασμού» που, όπως είπε, γίνεται τις τελευταίες ημέρες από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο μόνος πρώην πρωθυπουργός που μένει στο νοίκι, νοικιάζει ένα σπίτι στην Κυψέλη» και πως «νοικιάζει επίσης ένα εξοχικό στο Σούνιο, το οποίο είναι κανονικά κατατεθειμένο στην εφορία». Σχολίασε ότι «η συζήτηση αυτή, βέβαια, δε θα γινόταν αν δεν υπήρχε η κατακραυγή που προκάλεσε η "ανεμελιά" όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με τη βόλτα του στην Πάρνηθα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ