ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικής κόντρας συνέχεια για το σπίτι του Τσίπρα - Τα τρία νέα ερωτήματα της ΝΔ

Πολιτικής κόντρας συνέχεια για το σπίτι του Τσίπρα - Τα τρία νέα ερωτήματα της ΝΔ
Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για τα περί ενοικίασης σπιτιού από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στα Λεγραινά.

Η Νέα Δημοκρατία σε νέα ανακοίνωσή της καλεί τον κ. Τσίπρα «αντί να προσπαθεί να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους μοιράζοντας εξώδικα και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για να καλύψει την αλήθεια» να απαντήσει τρία νέα ερωτήματα.

1. Πώς γίνεται να νοικιάζει κάποιος βίλα 140 τετραγωνικών σε 1 στρέμμα οικόπεδο πάνω στη θάλασσα, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής έναντι 500 ευρώ τον μήνα;

2. Πώς γίνεται ο ιδιοκτήτης ενός περιουσιακού στοιχείου που είχε βγει προς πώληση για 1,200.000 ευρώ να πληρώνει 20.000(;) + ΦΠΑ σήμερα για να πάρει 18.000 σε τρία χρόνια, «μπαίνοντας μέσα» για τα καλά, αν συνυπολογίσει κανείς την εφορία και τον ΕΝΦΙΑ;

3. Την Κυριακή που διέψευδε κάθε αναφορά σε νέα βίλα και υποστήριζε ότι όλα τα στοιχεία υπάρχουν στο πόθεν έσχες του, δεν ήξερε όσα «ανακάλυψε» χθες;

Τέλος, η Νέα Δημοκρατία, κλείνει με την ερώτηση «ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;».

Εξώδικα Τσίπρα σε Κουρτάκη, Παπαχρήστο και Άλτερ Έγκο

Όπως είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει τη δικαστική οδό για τα δημοσιεύματα σχετικά με το σπίτι που νοικιάζει στα Λεγραινά.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Τσίπρας είχε γράψει ότι θα ζητήσει επανόρθωση των δημοσιευμάτων για το σπίτι στα Λεγραινά. Σε άλλη περίπτωση, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη:

«Στα δώδεκα και πλέον χρόνια που βρίσκομαι στη πολιτική ζωή ως αρχηγός κόμματος έχω επιλέξει να μην ασκώ τα δικαιώματα που ο νόμος μου δίνει για να προστατέψω τον εαυτό μου, ακόμη και από κακόβουλες επιθέσεις. Υπάρχουν όμως στιγμές που η σιωπή εκλαμβάνεται ως ενοχή.

Για τα όσα λοιπόν είπαν και έγραψαν αυτές τις μέρες, περί σχέσης μου με τη διαπλοκή, περί αγοράς βίλας εκατομμυρίων και περί δήθεν ανακατασκευής της εξοχικής μου κατοικίας από εισηγμένη στο χρηματιστήριο κατασκευαστική εταιρία έναντι ενός εκατομμυρίου για λογαριασμό μου, θα κληθούν σύμφωνα με το νόμο να ανασκευάσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια όσοι την κακοποίησαν.

Αν δεν το πράξουν ως οφείλουν, θα ασκήσω τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει. Και θα διεκδικήσω το πόσο που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή για να το διαθέσω στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει ο νόμος του κου Πέτσα.»

Ο κ. Τσίπρας απέστειλε εξώδικα στον εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη, τον δημοσιογράφο των Νέων Γιώργο Παπαχρήστο και την εταιρία Άλτερ Έγκο που έχει την ιδιοκτησία του Mega και των Νέων. Στα εξώδικα ζητάει την επανόρθωση των αναφορών που έγιναν για το σπίτι στα Λεγραινά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ