ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρελάνς Τσίπρα που ζητά προ ημερησίας συζήτηση για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη

Ρελάνς Τσίπρα που ζητά προ ημερησίας συζήτηση για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Ψηλά στην ατζέντα θέτει ο Αλέξης Τσίπρας την αντιμετώπιση της διαφθοράς και μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, ζητά τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση επιτίθεται στην αντιπολίτευση για τις αβάσιμες και προσχηματικές –όπως τις χαρακτηρίζει- αιτιάσεις, υποστηρίζοντας ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που παρενέβαιναν εξωθεσμικά και αντισυνταγματικά στο χώρο της Δικαιοσύνης, η δική του κυβέρνηση έχει στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον κορυφαίο αυτό θεσμό.

Η δέσμευση της κυβέρνησης στο στόχο αυτό, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, αποδεικνύεται από το ότι «για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί «στην τρωκτική κριτική των ποντικιών». Ενδεικτικά αναφέρει, την πρόοδο στην διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ, των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων, αλλά και άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμα και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας.

«Είναι χρέος μας να ανοίξουμε με ουσιαστικό τρόπο τον σχετικό δημόσιο διάλογο εντός του Κοινοβουλίου και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο χωρίς υπεκφυγές και τεχνάσματα όπως επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα οριστεί αύριο Πέμπτη, στη Διάσκεψη των Προέδρων, αφού θα έχουν προηγηθεί οι επαφές του Νίκου Βούτση με τους πολιτικούς αρχηγούς. Κατά πληροφορίες, το πιθανότερο ειναι να διεξαχθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Μαρτίου.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το αίτημα της Κυβέρνησης να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Τσίπρας αναζητά οδούς διαφυγής. Στη συζήτηση αυτή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θα προσέλθει απολογούμενος.

Η συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ