ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Καλαφάτης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει

Κορωνοϊός - Καλαφάτης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δριμύτατη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για το χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού ασκεί ο γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Όποιος είν’ έξω απ΄το χορό πολλά τραγούδια ξέρει. Εκ των υστέρων όλοι μπορούμε να πούμε πολλά. Στον πόλεμο, ωστόσο, με τον κορωνοϊό δεν είναι καθόλου εύκολο να διακρίνει κανείς αυτά που έρχονται και να προλάβει κάθε αρνητική εξέλιξη. Πολύ περισσότερο όταν εξαρτώνται από τη συμπεριφορά όλων μας. Περιμέναμε, για παράδειγμα, να έχουμε ταχύτερη μείωση των κρουσμάτων κατά το δεύτεροlockdown και δεν είχαμε. Το ζήτημα λοιπόν -που προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι να λειτουργούμε σαν Προμηθείς και όχι Επιμηθείς», σημειώνει ο κ. Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Karfitsa» .

«Δεν ακούσαμε τότε όπως δεν ακούμε και τώρα την ηγεσία του να παίρνει θέση για τα μέτρα που πρέπει να ισχύσουν από δω και πέρα. Για κάθε κρίσιμο ερώτημα λέει τα πάντα και τα αντίθετά τους. Άλλα στην αρχή και άλλα στο κατόπιν. Με μια μόνο σταθερή επωδό. Επαναλαμβάνοντας κάθε μέτρο στήριξης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση πολλαπλασιάζοντας απλώς τα ποσά. Εύκολη, αλλά υποκριτική και ανέξοδη δουλειά», προσθέτει ο γ.γ. της Κ.Ο. της ΝΔ.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορωνοϊού, ο Σταύρος Καλαφάτης τονίζει ότι «τα εμβόλια θα είναι δωρεάν και ο εμβολιασμός εθελοντικός. Θα αρχίσει από τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλους. Είναι βέβαιο, επισημαίνει, ότι η πλειονότητα των συμπολιτών μας, όχι μόνο θέλει, αλλά και προσμένει με αισιοδοξία την έλευση του εμβολίου που θα φέρει ανοσία στην κοινότητα και θα μας απαλλάξει πρωτίστως από τους σοβαρούς κινδύνους του ιού, αλλά και από τα περιοριστικά μέτρα που τόσο έχουν στοιχίσει -όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο- στην οικονομία και την κοινωνία μας». Όπως επισημαίνει «Για τους δύσπιστους ετοιμάζονται ειδικές ενημερωτικές καμπάνιες τόσο σε εθνικό, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να πείσουμε δια του παραδείγματος. Γι’ αυτό ακριβώς, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -όπως ο ίδιος δήλωσε- θα εμβολιαστεί δημόσια από τους πρώτους. Και βεβαίως θα ακολουθήσω το παράδειγμά του για να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι στην πόλη μας».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «έχει, ήδη προεξοφλήσει 7 δις ευρώ για το σκοπό αυτό και θα κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί. Και μπορεί να κάνει περισσότερα διότι με διαδοχικές εξόδους στις αγορές κατάφερε – χάρη στην εμπιστοσύνη που απέκτησε η οικονομία μας-να ενισχύσει δραστικά τα ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους και μάλιστα με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Αλίμονο αν άκουγε τους δημοκόπους και εξαντλούσε -όπως επίμονα ζητούσαν- τα ταμειακά διαθέσιμα από τους πρώτους μήνες της πανδημίας. Θα είχε μείνει «ταπί». Και ταυτόχρονα θα κομμάτιαζε την εμπιστοσύνη των αγορών με αποτέλεσμα να δανείζεται με τεράστιο κόστος που προφανώς δεν αντέχουμε».

Σχετικά με τα περιθώρια ανάπτυξης τον επόμενο χρόνο, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ τονίζει:

«Η χρονιά θα ξεκινήσει με βαθιά ύφεση και θα καταλήξει σε δυναμική -πολύ ισχυρή- ανάπτυξη» εξηγώντας πως «στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει η άντληση περίπου 5,5 δισ ευρώ από τα ευρωπαϊκά Ταμεία, η προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που βελτιώνουν το επενδυτικό περιβάλλον και φέρνουν νέες επενδύσεις, αλλά και η μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων». Ο κ. Καλαφάτης αναφέρεται συγκεκριμένα στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που προέρχονται από ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα. Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από την 1η του χρόνου. Την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πρόσληψη ανέργων και την επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας για δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία στο πλαίσιο του προγράμματος "ΓΕΦΥΡΑ"».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ