ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγουν από αύριο τα κέντρα περιποίησης νυχιών

Ανοίγουν από αύριο τα κέντρα περιποίησης νυχιών
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

To άνοιγμα των κέντρων περιποίησης νυχιών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το μεσημέρι της Δευτέρας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Αναφερόμενος στο επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «εξακολουθεί να παραμένει βαρύ. Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ακόμη περισσότερο στις ΜΕΘ, καθώς οι διασωληνωμένοι συμπολίτες χθες ήταν 552».

Με αυτόν το γνώμονα, συνέχισε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχιστούν έως και τις 7 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του lockdown, ώστε όλοι μαζί οι πολίτες, με πίστη στις δυνάμεις μας, να περάσουμε με ασφάλεια αυτές τις διαφορετικές γιορτές.

Το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή. Εξαίρεση αποτελούν η λειτουργία – και μόνον – της παραλαβής εκτός του καταστήματος (click away), που άρχισε χθες, καθώς και η επαναλειτουργία των βιβλιοπωλείων, των κομμωτηρίων και των ΚΤΕΟ, που άρχισε σήμερα.

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι από αύριο το πρωί, τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.

«Τα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο.

Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον. Αναλυτικά στοιχεία για τους σχετικούς ΚΑΔ θα περιγράφουν με δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αργότερα σήμερα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι κατά το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση περισσότερων από 9 ατόμων σε κάθε σπίτι, τα οποία θα προέρχονται από δύο οικογένειες.

«Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, είπε χαρακτηριστικά.

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ