Βουλή - Ζαββός: Σε μονοψήφιο ποσοστό τα κόκκινα δάνεια μέσα σε 18 μήνες
Ανανεώθηκε:
Αισιόδοξος ότι μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα έχουν μειωθεί τα κόκκινα δάνεια σε μονοψήφιο ποσοστό, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Γιώργος Ζαββός, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021.
«Μέσα στους επόμενους 18 μήνες, θα έχουμε έτσι μειώσει τα κόκκινα δάνεια σε μονοψήφιο ποσοστό και θα βρισκόμαστε πολύ κοντά στο μέσο ευρωπαϊκό όρο», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών και τόνισε πως μετά τον «Ηρακλή» έρχεται ο «Ηρακλής ΙΙ».
Σύμφωνα με τον κ. Ζαββό η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να ολοκληρώσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και να δρομολογήσει νέες. Χαρακτήρισε τον «Ηρακλή» κορυφαία μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων που στέφθηκε με επιτυχία.
«Πέτυχε τη συμμετοχή όλων των συστημικών τραπεζών, αλλά κυρίως κέρδισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της χώρας», είπε και πρόσθεσε πως μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, από την ψήφιση του νόμου «πετύχαμε μια λύση συστημικής εμβέλειας με συνολική μείωση των κόκκινων δανείων περί τα 30 με 35 δισ. ευρώ.
«Δηλαδή, πετύχαμε μείωση κόκκινων δανείων, μέσα σε ένα χρόνο, περί το 40%. Το βασικότερο από όλα, χωρίς καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό. Χωρίς καμία επιβάρυνση στον Έλληνα φορολογούμενο», είπε χαρακτηριστικά.
ΠΕΡΣΕΣ του Αισχύλου: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου - 3 & 4 Ιουλίου 2026
14:45
«Ο Στιβ Τζομπς μού έδωσε το πρώτο iPhone στην Ευρώπη»: Η απρόσμενη αποκάλυψη του Πολ Μακάρτνεϊ
14:41
Συναγερμός για φωτιά στο Λέπρεο Ηλείας - Επιχειρούν εναέρια μέσα
14:38
Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά στην εταιρεία ανακύκλωσης - Καπνοί και οσμή έως το κέντρο της πόλης (pics)
14:35