ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη – Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας

Κικίλιας: Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη – Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού παραμένει κρίσιμη, καθώς το ΕΣΥ παραμένει σε πίεση»: αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως εάν τηρήσουμε τους κανόνες «μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κικίλιας είπε πως «βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας» και υπογράμμισε πως απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Κατανοώ την κούραση των πολιτών» είπε ο κ. Κικίλιας, αλλά «ας μη γίνει η γιορτή των Χριστουγέννων, αφορμή για να ξεφύγει η κατάσταση και να βρεθούμε σε δυσχερή θέση τον Ιανουάριο».

Αναφορικά με το εμβόλιο τόνισε πως πρόκειται για μια τεράστια υγειονομική επιχείρηση, που θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως εθνική προσπάθεια.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα αλλά υπογράμμισε πως το σίγουρο είναι πως θα αντιμετωπιστούν με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια.

«Ο κόσμος θα γνωρίζει τα πάντα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

Σημείωσε δε, πως τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί βήμα – βήμα το σχέδιο για τον εμβολιασμό.

Επανέλαβε δε, πως οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο θα είναι οι υγειονομικοί, που από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

«Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών θα δοθούν από την Εθνική Αρχή Εμβολιασμού με υπεύθυνο τρόπο» είπε επίσης ο κ. Κικίλιας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ