ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Τέλος στους αιώνιους φοιτητές - Προσπάθεια για άνοιγμα σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

Κεραμέως: Τέλος στους αιώνιους φοιτητές - Προσπάθεια για άνοιγμα σχολείων στις 8 Ιανουαρίου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, που έχουν ως στόχο να διορθώσουν «παθογένειες δεκαετιών» σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- η Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτική της συνέντευξη. 

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, πρόκειται για προτάσεις υπό συζήτηση, με την εισήγηση να εφαρμοστούν από φέτος, υπογραμμίζοντας πως δεν επηρεάζουν σε τίποτα την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

«Ενθαρρύνουμε τους υποψηφίους να κάνουν πιο συνειδητές επιλογές», εξήγησε η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στη διπλή κατάθεση μηχανογραφικού δελτίου που προωθείται.

«Βλέπουμε φοιτητές να καταλήγουν σε τμήματα για τα οποία δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Με τη διαδικασία εισαγωγής σε δύο φάσης, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία επιλογής», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε μείωση του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, η κυρία Κεραμέως εξέφρασε τη βεβαιότητά της για αυτό, συμπληρώνοντας πως θα μπει ένα τέλος και στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές, «μιας και σήμερα ένα 30% δεν αποφοιτά ποτέ».

Όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών στα θρανία και το άνοιγμα των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Είναι προτεραιότητά μας το άνοιγμα των σχολείων. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, κρίνοντας βέβαια τα επιδημιολογικά δεδομένα και περιμένοντας τις εισηγήσεις των ειδικών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ