ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο CNN Greece για ρεβεγιόν: Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε σπίτι

Πέτσας στο CNN Greece για ρεβεγιόν: Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε σπίτι
INTIME NEWS

Με τα lockdown «α λα Μάρτιος» να βρίσκονται προ των πυλών σε τουλάχιστον τρεις περιφερειακές ενότητες, και ενώ εντείνονται τα σενάρια αλλά και οι συστάσεις μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για αναπροσαρμογή των κανόνων που αφορούν στην γιορτινή περίοδο όπως για παράδειγμα στον αριθμό των 9 ατόμων, που θα επιτρέπονται στο οικογενειακό ρεβεγιόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece για το ποια εργαλεία έχει στη διάθεση της η πολιτεία για να ελέγξει την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου ήταν σαφής: «Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε σπίτι προκειμένου να δούμε εάν υπάρχει παραβίαση των κανόνων».

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για την τελευταία μάχη κατά της χαλάρωσης που όπως υπογράμμισε βρίσκεται πίσω από την αργή αποκλιμάκωση στη διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή μετά από τόσες εβδομάδες lockdown, βλέπουμε τόσο υψηλά κρούσματα και υψηλό βαθμό θετικότητας και αναπαραγωγής του ιού, δείχνει ότι η κόπωση έχει σε έναν βαθμό τη συμπεριφορά μας και την έχει χαλαρώσει. Ας δώσουμε μια τελευταία μάχη σε αυτή την χαλάρωση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επανέλαβε δε τη διαρκή έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα. «Νομίζω ότι όπως έχετε δει σε όλες τις χώρες δεν υπάρχει μια ομοιομορφία απάντησης σε αυτό. Το μεγαλύτερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η υπευθυνότητα του καθενός και της καθεμίας από εμάς. Όταν η έκκληση είναι συνεχής από όλα τα επίσημα χείλη, κυβερνητικά, των ειδικών, των γιατρών μας, πρέπει να ακολουθήσουμε αυτές τις συστάσεις για το καλό όλων μας. Επομένως σε πολύ μεγάλο βαθμό επαφίεται στην υπευθυνότητα του καθενός από εμάς, να μην καταστρατηγούμε τα μέτρα», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Όπως τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση και συμπλήρωσε με εμφατικό τόνο:

«Αυτές τις διαφορετικές γιορτές, ας μην επιτρέψουμε στον κορωνοϊό να γιορτάσει. Ας κρατήσουμε κλειστό τον κοινωνικό μας κύκλο.Και κάθε οικογένεια, ακόμη και αν επιθυμεί να βρεθεί με μία άλλη στο γιορτινό τραπέζι, ας μείνει με μόνο μια συγγενική ή φιλική οικογένεια».

Σχολιάζοντας σε δεύτερο χρόνο μάλιστα, ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι καλό θα είναι να μην επέλθει αλλαγή στις συνθέσεις από το ένα γιορτινό τραπέζι.

Αναλυτικά η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα στο CNN Greece

«Νομίζω ότι όπως έχετε δει σε όλες τις χώρες δεν υπάρχει μια ομοιομορφία απάντησης σε αυτό. Το μεγαλύτερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η υπευθυνότητα του καθενός και της καθεμίας από εμάς.

Όταν η έκκληση είναι συνεχής από όλα τα επίσημα χείλη, κυβερνητικά, των ειδικών, των γιατρών μας, πρέπει να ακολουθήσουμε αυτές τις συστάσεις για το καλό όλων μας.

Επομένως σε πολύ μεγάλο βαθμό επαφίεται στην υπευθυνότητα του καθενός από εμάς, να μην καταστρατηγούμε τα μέτρα. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε σπίτι προκειμένου να δούμε εάν υπάρχει παραβίαση των κανόνων. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή μετά από τόσες εβδομάδες λοκντάουν, βλέπουμε τόσο υψηλά κρούσματα και υψηλό βαθμό θετικότητας και αναπαραγωγής του ιού, δείχνει ότι η κόπωση έχει σε έναν βαθμό τη συμπεριφορά μας και την έχει χαλαρώσει. Ας δώσουμε μια τελευταία μάχη σε αυτή την χαλάρωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ