ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Πάει καλά το μέτρο της «παράδοσης εκτός»

Γεωργιάδης: Πάει καλά το μέτρο της «παράδοσης εκτός»
INTIME

Την πεποίθησή του ότι το μέτρο της «παραδόσεως εκτός» θα αποδειχθεί λειτουργικό για την αγορά, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υπουργός αναφέρει:

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ένα μήνα την αποδοχή της “παραδόσεως εκτός”. Σε 4 μέρες και ενώ το σοκ από το κλείσιμο της λιανικής στις γιορτές ήταν φρέσκο, το μέτρο είχε 34% θετικών απόψεων έναντι 63% αρνητικών. Είμαι βέβαιος ότι στην επόμενη μέτρηση θα είναι ψηλότερα. Πάει καλά».

Μειωμένοι τζίροι για τους εμπόρους

«Να βρεθεί τρόπος να ανοίξει με ασφάλεια η αγορά. Το πρόβλημα δεν είναι οι έμποροι και τα καταστήματα όπως έχει αποδειχθεί, αλλά ο κόσμος που θα βγει στους δρόμους για να ψωνίσει. Ας βρει λοιπόν η πολιτεία τον τρόπο να ανοίξουμε τα καταστήματα μας. Πρέπει να το εξετάσουμε πολύ σοβαρά», λέει στο CNN Greece o Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι πρώτες μέρες του click away έδειξαν αυτό που όλοι περίμεναν να δείξουν δηλαδή πολύ χαμηλή κίνηση και για όσους μόνο έχουν οργανωμένο online κατάστημα.

Όπως λέει ο κ. Καφούνης «αυτά τα καταστήματα κάνουν ένα 20% με 25% των παραδόσεών τους ενώ τα μικρά καταστήματα ζήτημα είναι αν δέχονται ένα με δύο τηλέφωνα τη μέρα. Παρά το ότι δεν έχει δουλειά, οι έμποροι πάνε στα μαγαζιά τους και περιμένουν υπομονετικά και εκνευρίζονται ακόμη περισσότερο. Πάνε στα μαγαζιά τους με την ελπίδα να κάνουν και εκατό ευρώ τζίρο. Η αίσθησή μας είναι ότι το τελικό ποσοστό θα είναι κοντά στο 20% εκτός και αν καταρρεύσουν εντελώς οι εταιρίες ταχυμεταφορών».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, παρά τις τελευταίες αποφάσεις για τη λειτουργία της αγοράς δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια να πειστεί το υπουργείο να διερευνηθούν επιπλέον δυνατότητες για το άνοιγμα της αγοράς με ασφάλεια.

«Αυτό δεν είναι άνοιγμα της αγοράς και σε αυτό συμφωνεί τουλάχιστον και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης», λέει ο κ. Καφούνης.

Αναφορικά με την τελευταία απόφαση για το κούρεμα των ενοικίων Ιανουάριο και Φεβρουάριο ο κ. Καφούνης λέει ότι είναι απόλυτα θετικό μέτρο.

«Υιοθετήθηκε η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου και είναι μια ανάσα για τις επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα ενοίκια αλλά και για τους ιδιοκτήτες που δεν θα έπαιρναν τελικά τα λεφτά τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ