ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ασυγχώρητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και στη Δυτική Αττική

Γεννηματά: Ασυγχώρητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και στη Δυτική Αττική
INTIME

Η Φώφη Γεννηματά καταλόγισε στην κυβέρνηση «ασυγχώρητη καθυστέρηση» για τη Δυτική Αττική, μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, που έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο σκληρό lockdown στην περιοχή.

Η κ. Γεννηματά, σε ανακοίνωσή της, πρόσθεσε πως πρόκειται για «μια πολύ μεγάλη βιομηχανική περιοχή και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση άφηνε πλήρως ανεξέλεγκτη την κατάσταση. Με πολλούς εργοδότες να παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας των εργαζομένων, ακόμη και να παρανομούν απασχολώντας εργαζομένους σε αναστολή εργασίας. Φυσικά χωρίς καμία μέριμνα για τεστ σε μαζικούς εργασιακούς χώρους».

Επιπλέον επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας πως «αντί να εφαρμόσει επιτέλους ένα σχέδιο με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, συνεχίζει με τη λογική βλέποντας και κάνοντας με αποτέλεσμα να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Το θέμα της τήρησης των μέτρων από τους πολίτες έχει σχέση με πειθώ, αξιοπιστία, ουσιαστικούς ελέγχους και όχι με αυταρχισμό και απειλές των υπουργών. Λάθη και καθυστερήσεις επαναλαμβανόμενα, με μεγάλο κόστος για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων», κατέληξε.

Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής στο CNN Greece: Είχαμε ενημερώσει από τις 4 Νοεμβρίου το υπ. Υγείας

Αναστατωμένος με τα περιοριστικά μέτρα στη Δυτική Αττική είναι ο κόσμος της περιοχής και υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στους εμπόρους γιατί περίμεναν πως έστω και με click away ή με τηλέφωνα θα έκαναν κάποιο τζίρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος τονίζει στο CNN Greece ότι η Περιφέρεια είχε υποδείξει από τις 4 Νοεμβρίου στο υπουργείο Υγείας ότι θα πρέπει να διατεθούν κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην περιοχή, καθώς και τα σημεία της Δυτικής Αττικής όπου θα μπορούσαν να παρουσιαστούν προβλήματα.

«Φτάσαμε σε αυτό το σημείο μέσα σε μερικές μέρες, από την προηγούμενη Παρασκευή ειδικότερα που ήταν και η πρώτη ενημέρωση που είχα ως και βεβαίως οι δήμαρχοι της περιοχής από τους αρμόδιους, ότι τα κρούσματα στην περιοχή του Θριασίου είναι επικίνδυνα αυξημένα» λέει στο CNN Greece ο κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν προηγηθεί μόνο κάποια τεστ σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως λέει ο κ. Κοσμόπουλος, σε ένα μικρό δείγμα.

«Όπως μας πληροφόρησαν υπήρξε απότομη αυξητική τάση».

«Αρχές Νοεμβρίου ενημερώσαμε το υπουργείο υγείας, για τα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν στην περιοχή μας και για σημεία που εν δυνάμει επικίνδυνα για αύξηση κρουσμάτων. Έγιναν κάποια τεστ στο Δήμο της Ελευσίνας, ήταν μικρά τα δείγματα, προφανώς και οι μετρήσεις δεν έδειξαν δυναμική αύξηση κρουσμάτων για να υπάρξει άλλο μέτρο και από τότε δεν έγινε κάτι άλλο. Η επόμενη ενημέρωση ήταν ότι έχουμε ταχεία αύξηση κρουσμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Δυτική Αττική είναι αναστατωμένη με τα νέα μέτρα λέει ο κ. Κοσμόπουλος:

«Οι άνθρωποι εδώ είναι επαγγελματίες, περίμεναν να δουλέψουν αυτή την εβδομάδα των Χριστουγέννων και είναι λογικό να είναι αναστατωμένοι. Δυστυχώς υπάρχει αυτό το πρόβλημα τώρα, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα για να βγούμε όσο το δυνατό γρηγορότερο από αυτή την κατάσταση».

Γίνεται συχνά αναφορά στην ασφάλεια των εργαζομένων στις διάφορες βιομηχανικές ζώνες της περιοχής και την πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας.

Ο κ. Κοσμόπουλος τονίζει επί του θέματος ότι τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί είναι όπως λέει «κατ’ οίκον σε συγκεκριμένες περιοχές και δεν αφορούν χώρους εργασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ