ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κοράκια» και «εγκληματικά ανεύθυνοι»: Στο «κόκκινο» η κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

«Κοράκια» και «εγκληματικά ανεύθυνοι»: Στο «κόκκινο» η κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ

Η Ελευσίνα και η Δυτική Αττική αποτελούν το νέο πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Μιας αντιπαράθεσης τόσο οξείας που δεν αφήνει περιθώρια συμπόρευσης ακόμα και στα (λίγα) θέμα που Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στο θέμα του εμβολίου το οποίο υποστηρίζεται αναφανδόν από Μαξίμου και Κουμουνδούρου, δεν έχουν υπάρξει κινήσεις συνεννόησης για τον από κοινού εμβολιασμό των πολιτικών αρχηγών ώστε να δοθεί σαφές διακομματικό μήνυμα στους πολίτες ότι το εμβόλιο δεν έχει επικίνδυνες παρενέργειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για εγκληματική αμέλεια, ανοργανωσιά, ανεπαρκή ενίσχυση του ΕΣΥ και μεταβίβαση των βαρών της κρίσης στους πιο αδύναμους.

Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι λειτουργεί ως «κοράκι» που τρέφεται από την καταστροφή.

Επιπλέον, κάνει λόγο για έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων και ακατάσχετο λαϊκισμό της Κουμουνδούρου.

Περιοδεία στην Ελευσίνα

Χτες ο Αλέξης Τσίπρας, μια μέρα μετά την ανακοίνωση του τοπικού lockdown, ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε στην Ελευσίνα, όπου συνάντησε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση στη Δυτική Αττική δεν είναι αποτέλεσμα συγκυρίας, αλλά εγκληματικής αδιαφορίας και διαχειριστικής ανικανότητας και δεν μπορεί η ευθύνη να μετατίθεται στην τοπική αυτοδιοίκηση ή και στους ίδιους τους πολίτες.»

Τόνισε δε ότι:

«Δεν μπορεί να αποφασίζουν την Δευτέρα να ανοίξουν τα μαγαζιά στην περιοχή με το click away, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και την Τετάρτη να αποφασίζουν να τους κλείσουνε. Είχαν άλλα στοιχεία την Κυριακή και άλλα την Τετάρτη;».

Από τη μεριά του, ο Ανδρέας Ξανθός επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την κατάσταση στο ΕΣΥ:

«Η νέα έξαρση κρουσμάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας, έχει οδηγήσει το Υπουργείο Υγείας στο "απονενοημένο διάβημα" της αναγκαστικής μετακίνησης δεκάδων μάχιμων γιατρών από νοσοκομεία της Αθήνας, της Ηπείρου και της Κρήτης στα νοσοκομεία των "κόκκινων" περιοχών. Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να επιτάξει επειγόντως όλα τα αξιόπιστα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας-Θεσσαλίας, […] επιλέγει να αποδιοργανώσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας και να μεταχειριστεί με τον πιο απαξιωτικό τρόπο το ιατρικό δυναμικό τους».

Δεν έχουν ιδέα

Σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο Στέλιος Πέτσας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι:

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση μάλλον δεν έχει ιδέα για αυτά που λέει. Τη μία μας εγκαλεί γιατί κλείνουμε την οικονομία και καταστρέφεται ο κόσμος. Την άλλη μας εγκαλεί ότι δεν κλείνουμε έγκαιρα και μπορεί να πεθαίνει ο κόσμος. Ο κ. Τσίπρας πήγαινε πότε στη Λάρισα και πότε στη Δράμα, σαν το κοράκι, μήπως πεθάνει κανείς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Απαντώντας δε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Ελευσίνα, επισήμανε:

«Ο κ. Τσίπρας έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του σε λαϊκισμό. Όταν γίνονται προειδοποιήσεις για κάποια περιοχή τις αγνοεί. Όταν λαμβάνονται μέτρα επιδίδεται -πάντα εκ των υστέρων- σε μικροπολιτική κριτική. Πότε ζήτησε lockdown σε κάποια περιοχή και δεν το θυμόμαστε; Όταν λαμβάνονται μέτρα, καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι καταστρέφει την οικονομία. Όταν εμφανίζεται αναζωπύρωση της πανδημίας, μόνιμη επωδός είναι ότι φταίει η Κυβέρνηση που δήθεν δεν πήρε μέτρα. Μονά-ζυγά δικά του!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ