ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για τις τροπολογίες για τον εμβολιασμό και τη διαφήμιση - Αποχώρησε η αντιπολίτευση

Αντιδράσεις για τις τροπολογίες για τον εμβολιασμό και τη διαφήμιση - Αποχώρησε η αντιπολίτευση
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η κατάθεση δύο υπουργικών τροπολογιών στο παρά πέντε ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με ρυθμίσεις για θέματα εμβολιασμού και τη διαφήμιση στα ΜΜΕ.

Τα κόμματα κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ευτελισμό του Κοινοβουλίου και αποχώρησαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας. “Από τη στιγμή που υπάρχει παράλογη εμμονή που λειτουργεί άκρως υπονομευτικά για τον εμβολιασμό και επιμένετε να εξετάσουμε τις τροπολογίες, αδυνατούμε να εκφέρουμε γνώμη”, ανέφερε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ πλήρη ασέβεια προς τη Βουλή καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ.

Σε ρόλο πυροσβέστη παρενέβη η αντιπρόεδρος Σοφία Σακοράφα προτείνοντας διακοπή μιας ώρας προκειμένου να ενημερωθούν τα κόμματα. Έντονη ήταν η αντίδραση και του Νίκου Καραθανασόπουλου, ενώ αποχώρησε κι η Ελληνική Λύση με την Μαρία Αθανασίου να αναφέρει ότι δικαιώνονται οι ενστάσεις του κόμματος της για αυτήν την διαδικασία της ψήφισης του νομοσχεδίου. “Αρνούμαστε να κάνουμε τους κομπάρσους στο επικοινωνιακό σόου μιας κυβέρνησης που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμα και τον εμβολιασμό ως μέσο μικροκομματικής εκμετάλλευσης”, ανέφερε σε δήλωση του το ΜέΡΑ 25.

Με την πρόταση της Σοφίας Σακοράφα συμφώνησε ο Χρήστος Μπουκώρος από τη ΝΔ, ο οποίος υποστήριξε πως όσα θέματα ρυθμίζονται και δεν έχουν να κάνουν με την πανδημία δεν έχουν κανένα επιπλέον οικονομικό κόστος.

Οι δυο τροπολογίες ψηφίστηκαν μόνον από τη ΝΔ.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφερόμενος στη νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε για τους ΟΤΑ, είπε ότι “η σχετική ρύθμιση πρέπει να περιοριστεί στους πληττόμενους από την πανδημία και να μην είναι οριζόντιες καθώς οι γενικευμένες ρυθμίσεις αυτή την περίοδο δεν βοηθούν”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ