ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστούγεννα 2020: Διαδικτυακά φέτος τα κάλαντα στον πρωθυπουργό

Χριστούγεννα 2020: Διαδικτυακά φέτος τα κάλαντα στον πρωθυπουργό
Screen grab/YouTube

Μέσω του διαδικτύου, λόγω των συνθηκών του κορωνοϊού, άκουσε φέτος τα κάλαντα ο πρωθυπουργός, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την «Κιβωτό του Κόσμου».  

Ειδικότερα, στον πρωθυπουργό έψαλλαν τα κάλαντα μαθητές και φορείς από το Πέπλο Έβρου, τα Άγραφα, τη Χάλκη Δωδεκανήσου, την Ερεικούσα, τα Αντικύθηρα, την Χειμάρρα, την Κορυτσά και από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πεύκης.

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα τραγούδησαν, διαδικτυακά, τα παιδιά από την κλειστή δομή της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν» στην κεντρική διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας.

Από το κυβερνών κόμμα σημειώνουν ότι «Ο Καλός Ποιμήν» από το 1955 παρέχει στέγη, τροφή, εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ανήλικους και συμβάλλει στην ομαλή κοινωνική επανένταξή τους. Πρόκειται για κλειστή δομή, η οποία ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτήν τη στιγμή φιλοξενεί 27 παιδιά, ηλικίας από 4 έως 18 ετών.

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι σε ένα ευχάριστο και γιορτινό κλίμα, παρά την απόσταση, τα παιδιά, το προσωπικό και ο πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος αντάλλαξαν ευχές με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργο Στεργίου, τον Γενικό Διευθυντή, Γιάννη Μπρατάκο, τον Διευθυντή του Γραφείου Προέδρου, Στέλιο Κονταδάκη, τον Εκπρόσωπο Τύπου, Τάσο Γαϊτάνη, την Εκπρόσωπο Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, Έλενα Σώκου και τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Νίκο Ρωμανό.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικτυακή συνάντηση, κάποια από τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά βρήκαν την ευκαιρία να υπενθυμίσουν την ανάγκη διαρκούς στήριξης, τόσο από την Πολιτεία όσο και από εθελοντικές οργανώσεις.

Από την «Κιβωτό του Κόσμου» τα κάλαντα για Τσίπρα - Γεννηματά

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την άλλη επισκέφτηκε την «Κιβωτό του Κόσμου». Εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άκουσε από την παιδική χορωδία πέρα από τα παραδοσιακά κάλαντα και το «Bella Ciao».

Στις 12 το μεσημέρι, εξάλλου η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα μέσω διαδικτύου και αντάλλαξε ευχές με τον πατέρα Αντώνιο και τα παιδιά του εθελοντικού οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».

Κάλαντα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Η μικτή Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων έψαλλε τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, στο στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ».

Ο κ. Στεφανής μετέφερε στους παρευρισκόμενους και τις ευχές του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος επισκέπτεται μονάδες της Μακεδονίας ενόψει των εορτών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ