ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για άνοιγμα των σχολείων: Μέσα στην εβδομάδα η αξιολόγηση

Πέτσας για άνοιγμα των σχολείων: Μέσα στην εβδομάδα η αξιολόγηση
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει σχετική συνάντηση και αξιολόγηση της κατάστασης από την αρμόδια επιτροπή, η οποία θα κάνει τις ανάλογες εισηγήσεις.

Η κρίσιμη απόφαση όπως φαίνεται θα ληφθεί εντός των επόμενων ημερών, καθώς άλλωστε στις 7 Ιανουαρίου εκπνέουν τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Εν αναμονή αυτών των αποφάσεων, οι αρμόδιοι εστιάζουν στο αντίκτυπο που μπορεί να έχει το άνοιγμα των σχολείων στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, καθώς τις τελευταίες μέρες οι νέες μολύνσεις παρουσιάζουν μείωση, η οποία πρέπει να διατηρηθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, αναφέρθηκε εκτενώς στο εμβολιασμό, μια μόλις ημέρα μετά την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία» στη χώρα μας και μερικές ώρες μετά τον δικό του εμβολιασμό.

«Από χθες αναπτύσσουμε πλέον δύο παράλληλες προσπάθειες», είπε. «Άμυνα, με όσα μέτρα απαιτούνται για την ανάσχεση της πανδημίας, Και αντεπίθεση, με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό, που θα απελευθερώσει την κοινωνία και την οικονομία από την καθήλωση που επέβαλε η παγκόσμια μάστιγα του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ