ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμός: Αστοχία «βλέπει» και η Πελώνη μετά τον Κικίλια

Εμβολιασμός: Αστοχία «βλέπει» και η Πελώνη μετά τον Κικίλια
INTIME/POOL

Τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών βάζει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν.

Οι χθεσινές αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού τους κακώς έγιναν και δίνουν λάθος εικόνα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, είπε πως τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα ενώ ανέφερε ότι εμβολιάστηκαν 66 από τα 126 κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς λέγοντας ότι οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν στη σειρά τους όπως κάθε πολίτης.

Σε ό,τι αφορά στα σενάρια περί ανασχηματισμού είπε πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα λέγοντας πως όταν η επικαιρότητα δεν δίνει ειδήσεις επανέρχεται το θέμα των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Η παραδοχή Κικίλια

Το θέμα που προέκυψε στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», όπου πέντε υγειονομικοί δεν εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 αν και είχαν ραντεβού και θα εμβολιαστούν αύριο, σχολίασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα, «τις αστοχίες στην εφαρμογή του οποίου θα διορθώνουμε». Παράλληλα, σχολιάζοντας τον εμβολιασμό κυβερνητικών παραγόντων πριν από τους υγειονομικούς, είπε ότι αυτός ενεκρίθη από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

«Ήμουν ο πρώτος ο οποίος μίλησε για ένα τεράστιο εγχείρημα στο οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνουν και μικρά λάθη, αστοχίες, να τα διορθώσουμε, να δεχθούμε την κριτική. Όμως όλα τα πράγματα έχουν ένα μέτρο και ένα όριο. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Μαζί με τους χιλιάδες υγειονομικούς που θα εμβολιάσουμε και μετά τα γηροκομεία μας, τις κλειστές δομές και μετά τις ευπαθείς ομάδες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε αυτή την δυνατότητα, για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος. Τους εμπιστεύομαι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στα 400.000 εμβόλια της Pfizer που έχουμε για τον Ιανουάριο», σημείωσε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι σε ένα από τα νοσοκομεία μας προσήλθαν σε μεγαλύτερο αριθμό, αμέσως στείλαμε παραπάνω εμβόλια και πέντε υγειονομικοί θα εμβολιαστούν αύριο το πρωί.

«Έχουμε μπροστά μας πολλούς μήνες μίας πολύ μεγάλης προσπάθειας. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όλοι μας υπεύθυνοι πολίτες, πολιτικοί, μέσα, θα στεκόμαστε στους οποιουσδήποτε θέλουν να δημιουργήσουν θέματα μεγαλύτερα από την αναλογία την οποία θα πρέπει. Επαναλαμβάνω, την κριτική την δέχομαι εγώ πρώτος για όλους».

Ο υπουργός σημείωσε ότι προβλήματα θα παρατηρηθούν και έδωσε την εικόνα από άλλες χώρες.

«Σε ένα γηροκομείο στη Γερμανία μπήκαν παραπάνω δόσεις από αυτές που έπρεπε και κινδύνευσαν πέντε άνθρωποι. Σε μία δομή στην Αγγλία δεν αποθηκεύτηκαν σωστά και στη σωστή ψύξη τα εμβόλια της Pfizer και καταστράφηκαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ