ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Κλιμακώνονται οι έλεγχοι – Πληροφορίες για συγκεντρώσεις την παραμονή

Οικονόμου: Κλιμακώνονται οι έλεγχοι – Πληροφορίες για συγκεντρώσεις την παραμονή
© Intime p.a.

Για κλιμάκωση των ελέγχων όσο θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα μίλησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, τονίζοντας παράλληλα πως σήμερα και αύριο η αστυνομία θα βρίσκεται στους δρόμους καθώς δεν έχουν δοθεί ρεπό στους αστυνομικούς.

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα Χριστούγεννα δεν έγιναν καταγγελίες για συνωστισμό σε σπίτια. Ωστόσο, έγιναν ορισμένες μικρές παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε, όμως, ότι υπάρχουν πληροφορίες για συγκεντρώσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Υπογράμμισε δε, πως οι έλεγχοι σε σπίτια δεν είναι αυτοσκοπός και εξήγησε πως πρόκειται για σημαντικό ζήτημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης.

Κλείνοντας, είπε πως όπου χρειαστεί να επέμβει η αστυνομία, θα βρίσκεται σε επαφή με τις εισαγγελικές αρχές και θα γίνεται η όποια παρέμβαση παρουσία εισαγγελέα.

Παραμονή χωρίς κάλαντα, «ρεβεγιόν» με εννέα και απαγόρευση κυκλοφορίας

Παρά τις ελπίδες το 2021 να φέρει το τέλος την πανδημίας και να επιτρέψειτην πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα, η αλήθεια είναι ότι σήμερα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η κατάσταση δεν θα είναι διαφορετική για τους Έλληνες. Ούτε όμως και την πρώτη ημέρα του νέου έτους...

Την παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, με βάση όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα γιορτάσουμε χωρίς παιδικές φωνές να λένε τα κάλαντα και κάνοντας ρεβεγιόν με μόλις εννέα άτομα –δηλαδή δύο οικογένειες μαζί.

Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 22:00, με την κυβέρνηση να έχει διαμηνύσει εδώ και μέρες πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα και πως στους δρόμους θα βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί.

Όπως και τα Χριστούγεννα, θα υπάρξουν έλεγχοι σε σπίτια, εάν φυσικά γίνουν σχετικές καταγγελίες.

Όσον αφορά στις εκκλησίες, θα είναι ανοιχτές μόνο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, ωστόσο ισχύει το ανώτατο όριο πιστών που μπορούν να βρίσκονται μέσα στους ναούς.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις απλές εκκλησίες μπορούν να είναι 25 άτομα ενώ στις μητροπόλεις, 50.

Πώς θα μετακινούμαστε

Όπως και κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, οι πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν για το ρεβεγιόν ή το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό 6 για τις μετακινήσεις τους ή να έχουν μαζί τους το ειδικό έντυπο ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, στην οποία θα αναφέρουν τον τόπο αφετηρίας, τον προορισμό, τον σκοπό της μετακίνησης και την ώρα της μετακίνησης κατά προσέγγιση.

Υπενθυμίζεται πως η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 22:00 και ισχύει μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα, εκτός από έκτακτα περιστατικά, εργασία ή βόλτα κατοικίδιων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ