ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακάρ: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει 16 νησιά

Ακάρ: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει 16 νησιά
(Turkish Defense Ministry via AP, Pool)

Επιμένει να προκαλεί, ακόμη και στην εκπνοή του 2020, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ζητώντας για πολλοστή φορά να αποχωρήσει ο ελληνικός στρατός από 16 ελληνικά νησιά.

Απευθυνόμενος στην ετήσια ειδική συνάντηση στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων χθες –μια συνάντηση που είχε ως βασικό θέμα τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του 2020- ο Χουλουσί Ακάρ έκανε εκτενή αναφορά στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία, τις εθνικές και διεθνείς ασκήσεις και στη συνέχεια εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ελλάδας.

Όπως υποστήριξε, η «Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών» ενώ ανέφερε ότι η χώρα μας… προκαλεί την Άγκυρα, καθώς πολιτικοί και στρατιωτικοί επισκέπτονται τα εν λόγω νησιά.

«Κίνηση που χειροτερεύει περαιτέρω την κατάσταση» δήλωσε ο ίδιος.

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε πως η Ελλάδα φοβάται το διάλογο γιατί «γνωρίζει ότι η Τουρκία έχει δίκιο».

Μάλιστα, υποστήριξε πως τα αιτήματα της Ελλάδας προς την Ε.Ε. είναι «εγωιστικά και βλακώδη».

Αναφερόμενος στην Λιβύη, ο Χουλουσί Ακάρ έδειξε πως η Άγκυρα δεν έχει σκοπό να κάνει βήμα πίσω, επισημαίνοντας πως η Τουρκία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ