ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα
Turkish Defense Ministry via AP, Pool

Συνέντευξη με εμπρηστικές αναφορές στην Ελλάδα παραχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στην οποία υποστήριξε ότι «η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα και συμπεριφέρεται ανέντιμα».

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα, «Hurriyet», ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε ουσιαστικά την Ελλάδα ότι ψεύδεται και πως είναι αυτή που αρνείται την έναρξη των διερευνητικών επαφών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «όταν λέμε να ξεκινήσουμε το διάλογο, η Ελλάδα αρνείται τη συνάντηση. Γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και με ψέματα συμπεριφέρεται ανέντιμα».

«Η Ελλάδα εξέδωσε τους τελευταίους τρεις μήνες συνολικά 49 NAVTEX και δραστηριοποιήθηκε μόνο στις δύο. Όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει ως επιχειρήματα, τα έχει δημιουργήσει η ίδια, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να στριμώξει την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Οι S-400 είναι αναγκαιότητα για εμάς»

Αναφερόμενος στις αμερικανικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ για τους ρωσικούς S-400, ο Ακάρ δήλωσε: «Οι S-400 δεν είναι επιλογή για εμάς, αλλά αναγκαιότητα», επισημαίνοντας πως «είναι υπό αμφισβήτηση η ασφάλεια των 83 εκατομμυρίων πολιτών μας».

«Με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, δεν είναι σωστό να σχεδιάζουμε πώς θα τραβήξουμε τα σπαθιά μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ