ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης προς Τσίπρα: Ποια η απόφαση των ειδικών που δεν ακολούθησε η κυβέρνηση;

Ταραντίλης προς Τσίπρα: Ποια η απόφαση των ειδικών που δεν ακολούθησε η κυβέρνηση;
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απάντηση στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι αγνοεί τις υποδείξεις των ειδικών και συνειδητά βάζει το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή, δίνει οΧρήστος Ταραντίλης στην πρώτη δήλωσή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Λυπάμαι που η πρώτη μου ανακοίνωση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αφορά την απάντηση σε ανάρτηση του κ. Τσίπρα, το ύφος της οποίας κινείται στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα τον καλέσω, λοιπόν, να μας πει ποια είναι η απόφαση που επικαλείται για την λήψη πιο αυστηρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν ακολούθησε η κυβέρνηση. Πότε ελήφθη κι από ποιους;» διερωτάται ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Επίσης θα του ζητήσω, αφού εκφράζει τη διαφωνία του για τον αριθμό των 9 ατόμων σε κάθε σπίτι, να μας αποκαλύψει, έστω εκ των υστέρων, ποια ήταν η δική του πρόταση. Θα τον ρωτήσω επίσης να μας ανακοινώσει την θέση του για το άνοιγμα των σχολείων. Συμφωνεί ότι πρέπει να ανοίξουν ή όχι;», συμπληρώνει ο κ. Ταραντίλης.

«Όσο για το ενδεχόμενο "τρίτου κύματος" της πανδημίας, θα καλέσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και θα του υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση έλαβε κάθε μέτρο που ήταν δυνατόν για την αποτροπή του, παρότι δεν τον είδαμε να συναινεί σε κανένα από αυτά».

«Η πολιτική αντιπαράθεση είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Προτείνω να μην εξαντλείται σε αφορισμούς και ακραίους χαρακτηρισμούς που προκαλούν την αποστροφή των πολιτών, αλλά να διεξάγεται με δεδομένα κι επιχειρήματα», καταλήγει ο Χρήστος Ταραντίλης.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «ανατριχιαστική ομολογία» τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το γιατί η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα περιορισμού της κινητικότητας και άφησε να γιορταστεί ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Οκτώβρη.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή» δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Γεωργιάδης.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

Η ομολογία του Υπουργού Ανάπτυξης πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε...

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, 5 January 2021

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ