ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Γεωργιάδη για Θεσσαλονίκη: Δεν αναφέρθηκα σε εισήγηση της Επιτροπής

Διευκρινίσεις Γεωργιάδη για Θεσσαλονίκη: Δεν αναφέρθηκα σε εισήγηση της Επιτροπής
Φωττογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη σχετικά με τη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Την τόσο κρίσιμη ώρα για τον έλεγχο της πανδημίας και την κοινωνική ειρήνη και την προσπάθεια να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν για να ελέγξουμε αυτή την συμφορά, επιχειρούν διαστρεβλώνοντας τα δικά μου λόγια να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό». Αυτό επισημαίνει, με αφορμή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στα κοινωνικά δίκτυα και προσθέτει:

«Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα».

«Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, το μόνο που έχω να πω στον κ. Τσίπρα είναι εάν μπορεί ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα του βάζοντας πλάτες στην κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση για να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «ανατριχιαστική ομολογία» τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το γιατί η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα περιορισμού της κινητικότητας και άφησε να γιορταστεί ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Οκτώβρη.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή», ήταν η επίμαχη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ