ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Περίπου 5.000 εμβολιασμοί ημερησίως - Στις 11/1 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού

Μητσοτάκης: Περίπου 5.000 εμβολιασμοί ημερησίως - Στις 11/1 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού

Τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά κανονικά παρείχε χθες, μετά τη σύσκεψη στην οποία που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στην γγ Πολιτικής Προστασίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σήμερα, με νέα ανάρτησή του υπενθυμίζει ότι στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού.

«Εμβολιάζουμε περίπου 5.000 συμπολίτες μας την ημέρα και είμαι σίγουρος ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρήσουμε τον προγραμματισμό, έτσι όπως αυτός έχει καθοριστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και από την Οργανωτική Επιτροπή της επιχείρησης “Ελευθερία”» δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Επιτροπής. Και από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού».

«Είναι σημαντικό να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση, διότι θα ενημερώνονται αυτόματα με μήνυμα για το ραντεβού τους», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο μηχανισμός, δίχως ταλαιπωρία για τους πολίτες, ενώ παρότρυνε τους νεότερους να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους εάν δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία.

Με σημερινή ανάρτησή του στο instagram ο πρωθυπουργός επισημαίνει: «Εμβολιάζουμε περίπου 5.000 συμπολίτες μας την ημέρα και είμαι σίγουρος ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρήσουμε τον προγραμματισμό μας». Προσθέτει δε, ότι «από τις 20/1 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 85 ετών και από τις 11/1 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού».

https://www.instagram.com/p/CJssHWZDxW6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ