ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμη και αιφνιδιαστικά

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμη και αιφνιδιαστικά
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Παράθυρο» για νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, άνοιξε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριότητα θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Την επομένη των Θεοφανείων, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης.

Ανέφερε δε, πως έχουν και διαρκή επικοινωνία.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί ανήμερα των Θεοφανείων και την απόκλιση –όπως την χαρακτήρισε- από την πλευρά της Εκκλησίας, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως υπήρξε ενημέρωση της εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή.

Σημείωσε δε, πως οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί ενώ την ίδια ώρα χαρακτήρισε «παράδοξες ή αστείες» τις αναφορές ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενος μόνο στις εισηγήσεις συνεργατών του.

«Η επιτροπή έκρινε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία» είπε ο κ. Γεραπετρίτης, αναφέροντας παράλληλα ότι επιθυμία της κυβέρνησης ήταν να ανοίξουν όλες οι σχολικές βαθμίδες.

Ωστόσο, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και πρότεινε τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Ερωτηθείς για το λιανικό εμπόριο, σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης εκτός, από την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτό, όμως, είναι κάτι που θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.

Αναφορικά με τα ψώνια σε καταστήματα με ραντεβού, ο κ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, πρέπει να δούμε πώς θα πάνε τα σχολεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ