ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Θα ήταν ανευθυνότητα να ζητήσει η αντιπολίτευση εκλογές εν μέσω πανδημίας

Ηλιόπουλος: Θα ήταν ανευθυνότητα να ζητήσει η αντιπολίτευση εκλογές εν μέσω πανδημίας
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / ΙΝΤΙΜΕ

 «Την ανάγκη άμεσης σύγκλισης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να χαραχτεί ένα συλλογικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για τον εμβολιασμό των πολιτών», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά 90.1 FM" και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κ. Ηλιόπουλος εξήγησε την πρόταση την πρόταση, που κατέθεσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισημαίνοντας ότι «προέκυψε από τη βαθιά ανησυχία μας για τις εξελίξεις και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο στο μέτωπο της πανδημίας».

«Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε φαινόμενα, όπως την κυβερνητική εκπρόσωπο να βγαίνει το πρωί και να λέει ότι σκεφτόμαστε αν θα ανοίξουν τα σχολεία και λίγο αργότερα να βγαίνει η υφυπουργός Παιδείας και να δηλώνει ότι θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον κάθε αξιοπιστία», σημείωσε.

«Όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια σειρά από επαφές με ανθρώπους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία αλλά και με εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας», συνέχισε, τονίζοντας ότι «τα μηνύματα που παίρνουμε είναι πολύ ανησυχητικά».

«Μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα με ένα εθνικό σύστημα υγείας καταπονημένο και με ένα υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται συνεχώς ‘στο κόκκινο’ χωρίς να έχει τις κατάλληλες εφεδρείες και όλα αυτά την ίδια στιγμή που εδώ και δύο μήνες περίπου βρισκόμαστε σε lock-down και έχουμε θρηνήσει 4.520 συνανθρώπους μας, ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Συμβούλιο αρχηγών

Στη βάση αυτών, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων», εξήγησε ο Ν. Ηλιόπουλος, προκειμένου «πρώτα απ’ όλα να οργανωθεί αποτελεσματικά η άμυνα της χώρας απέναντι στην πανδημία».

«Δεύτερον, τη στιγμή, που ο σχεδιασμός για τα εμβόλια, σε επίπεδο Ελλάδας αλλά και ΕΕ, είναι πολύ πίσω από αυτό που θα θέλαμε, πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αγοράσει τις πατέντες των εμβολίων, προκειμένου η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να μπορέσει να συνεισφέρει με μαζική παραγωγή εμβολίων στη χώρα μας», υπογράμμισε. «Από εκεί και πέρα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε διμερείς συμφωνίες με άλλες χώρες για να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί πρόταση για συγκυβέρνηση, ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε ότι «δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πρόταση για συγκυβέρνηση, αλλά πρόταση για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή». «Είναι πρόταση για να μην πεθαίνει ο κόσμος εκτός ΜΕΘ -το 80% των απωλειών το τελευταίο διάστημα υπολογίζεται ότι είναι εκτός ΜΕΘ- και να μην μεταφέρει υγειονομικούς η κυβέρνηση από την Αττική στα νοσοκομεία της Μακεδονίας, για να γίνονται όσα τεστ χρειάζονται στους πολίτες, για να υπάρχουν σοβαρά μέτρα προστασίας από τον ιό στους χώρους εργασίας», υπογράμμισε. «Αυτό δε λέγεται συγκυβέρνηση, λέγεται προστασία της κοινωνίας», ξεκαθάρισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι κάτι θα τέτοιο θα ήταν ανευθυνότητα εν μέσω πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ