ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκ. Μαγιορκίνης: Το επόμενο διάστημα έχει χαρακτηριστικά υψηλής κρισιμότητας

Γκ. Μαγιορκίνης: Το επόμενο διάστημα έχει χαρακτηριστικά υψηλής κρισιμότητας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι στην Ελλάδα  Ελλάδα συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων ανά την επικράτεια και η πίεση στο σύστημα υγείας δείχνει σταδιακή υποχώρηση.

Το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων προσέθεσε όμως ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ εξακολουθεί να μένει επιβαρυμένη, σημείωσε. Προσέθεσε πως το σύστημα υγείας εξακολουθεί να αποσυμφορείται, αλλά τις τελευταίες δέκα ημέρες η αποσυμφόρηση έχει επιβραδυνθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα έχει χαρακτηριστικά υψηλής κρισιμότητας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, 721 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 143.494 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5579 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43251 (30.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πλέον 386 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 265 (68.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.950 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 49 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.195 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.072 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παράταση Lockdown

Την παράταση του lockdown μέχρι τις 06:00 το πρωί της 18ης Ιανουαρίου, με άνοιγμα, ωστόσο, όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα) ανακοίνωσαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ