ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβόλιο κορωνοϊός – Ταραντίλης: Δεν χρειάζονται διμερείς συμφωνίες, θα έχουμε επάρκεια δόσεων

Εμβόλιο κορωνοϊός – Ταραντίλης: Δεν χρειάζονται διμερείς συμφωνίες, θα έχουμε επάρκεια δόσεων
AP Photo / Yorgos Karahalis

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα επιδιώξει διμερείς συμφωνίες με σκοπό την εξασφάλιση περισσότερων δόσεων εμβολίων έναντι του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης παρέπεμψε τη Δευτέρα στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την Παρασκευή η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Στη συνέντευξή της την Παρασκευή, η κυρία φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι υπάρχει ένα καθορισμένο ευρωπαϊκό πλαίσιο, το οποίο είναι και νομικά δεσμευτικό, μέσα στο οποία θα δοθούν σε όλα τα κράτη – μέλη συγκεκριμένες ποσότητες, ανάλογα με τον πληθυσμό», είπε ο κ. Ταραντίλης.

Και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι συμμετέχοντας σε αυτό το πλαίσιο έχουμε κερδίσει κάτι πολύ σημαντικό. Έχουμε εξασφαλίσει τουλάχιστον 24 εκατ. δόσεις, το οποίο υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν μέχρι και 15 εκατομμύρια πολίτες. Προφανώς εμείς έχουμε λιγότερους από 15 εκατ. πολίτες, γεγονός που συνεπάγεται ότι αυτό που έχουμε εξασφαλίσει, υπερκαλύπτει τις ανάγκες μας. Πόσω μάλλον, αν σκεφτείτε ότι, για να πετύχουμε την ανοσία, απαιτείται το 70%».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ