ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κόντρα Τσιάρα - Ραγκούση για πλειστηριασμούς

Βουλή: Κόντρα Τσιάρα - Ραγκούση για πλειστηριασμούς
ΙΝΤΙΜΕ

Άγριο καυγά κυβέρνησης – αντιπολίτευσης πυροδότησε η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που δίνει παράταση 15 ημερών της προθεσμίας επανυποβολής των αιτήσεων δανειοληπτών που είχαν κατατεθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 για την υπαγωγή τους στο νόμο Κατσέλη.

Ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας ήρθε σε ευθεία κόντρα με τον Γιάννη Ραγκούση όταν εκείνος τον κατηγόρησε για θράσος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ισχυρίζεται ότι 35.000 νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με πλειστηριασμούς επιδίδεται σε διασπορά fake news και τρομοκράτηση των πολιτών, καθώς από τους 37.000 υπόχρεους περισσότεροι από 20.000 μπήκαν πλατφόρμα για τον επαναπροδιορισμο και περισσότερες από 6300 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και κοινοποιηθεί από Πρωτοδικεία», είπε.

Για λαιμητόμο που βάζει η κυβέρνηση πάνω από δεκάδες οικογένειες, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είστε ο υπουργός που έχει νομοθετήσει την ασφυκτική ημερομηνία για χιλιάδες ανθρώπους και έρχεστε λίγες μέρες πριν να τροποποιήσετε τη δική σας επιλογή. Βάζετε τη λαιμητόμο πάνω από τόσες οικογένειες», υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Δύο μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας έρχεστε με τροπολογία χωρίς δε να μεριμνάτε τι θα γίνει με το επόμενο 15νθήμερο, τι θα γίνει με τις υποθέσεις αυτές; Με τις υποθέσεις που λήγουν 30 μέρες μετά; Τι θα γίνει; Αντί λοιπόν της σεμνότητας που θα άρμοζε, το θράσος».

Για μικροπολιτική κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι οι αριθμοί ανταπόκρισης στην πλατφόρμα ικανοποιούν την κυβέρνηση και πως επειδή είμαστε στην κορύφωση της πανδημίας δεν θα «αφεθεί κανένας συμπολίτης απροστάτευτος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ