Ανησυχία Κακλαμάνη για την πορεία εμβολιασμού
Ανανεώθηκε:
Τρόπους εντατικοποίησης της συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Νικήτας Κακλαμάνης με την ομόλογό του, Μαλτέζα Ευρωβουλευτή κα Roberta Metsola, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Η πολιτική των εμβολιασμών στην Ε.Ε. και η πορεία οικονομικής ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς επίσης και η διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε αρχικώς την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην πορεία εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 στην Ε.Ε., οι οποίες οφείλονται τόσο στο ρυθμό εφοδιασμού, όσο και στο ρυθμό έγκρισης νέων εμβολίων, ενώ κατέκρινε μονομερείς ενέργειες κρατών μελών με σκοπό τη διασφάλιση επιπρόσθετων δόσεων, παρά την αρχική δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συνολική διαπραγμάτευση της Ε.Ε. με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία επιτάχυνσης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο θα εξαρτηθεί ο ρυθμός ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για δημιουργία διαβατηρίου εμβολιασμού, υπέρ της οποίας τάχθηκε η κα Metsola, καλώντας τον κ. Κακλαμάνη να εργαστούν από κοινού για την εξεύρεση υποστηρικτών της ιδέας αυτής στα εθνικά κοινοβούλια. Η Μαλτέζα ευρωβουλευτής δεσμεύτηκε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία έγκρισης των Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους για τις εθνικές οικονομίες.
Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν κατανέμει το βάρος διαχείρισης της μετανάστευσης με δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο, ενώ για τη συνεργασία με τις τρίτες χώρες στο θέμα των επιστροφών, ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να δοθεί ανάλογο βάρος τόσο στις χώρες της Αφρικής, όσο και της Ασίας, που βρίσκονται στις βασικές μεταναστευτικές οδούς.
Δύο συλλήψεις για πυρκαγιά από αμέλεια στη Σπάρτη Λακωνίας και στο Σαραβάλι Αχαΐας
22:52
Πανελλήνιες 2026: Στην κορυφή οι δίδυμοι του ΓΕΛ Βουνάργου - Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν
22:43
Λουκέτο στο «Αλκατράζ με αλιγάτορες», στη φυλακή για μετανάστες στη Φλόριντα
22:34
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Νίκη Ogier στην υπερ-ειδική
22:26