ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Petros Giannakouris

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το διψήφιο προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco, για τον τηλεοπτικό σταθμό Open. 

Συγκεκριμένα, το προβάδισμα διαμορφώνεται στις 15,9 μονάδες καθώς στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 45% στο ερώτημα για το «ποιον πρωθυπουργό εμπιστεύεστε περισσότερο», δεύτερος ο «Κανένας» με ποσοστό 30% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 21%.

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, το 40% δηλώνει ότι θα ήθελε περισσότερες αλλαγές, το 38% δεν εκφράζει γνώμη και το 18% θεωρεί ότι έγιναν σωστές αλλαγές.

Στην ερώτηση για το κατά πόσο η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για την πανδημία, το 32% εκτιμά πως υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, ενώ το 60% θεωρεί πως η αντιμετώπιση εξελίσσεται «βλέποντας και κάνοντας».

Δυσαρέσκεια για την πορεία του εμβολιασμού

Ειδικότερα, όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, το 43% των πολιτών δεν ικανοποιημένο, έναντι του 36%, που είναι ικανοποιημένοι και 21% που δεν απαντούν.

Επίσης, σε ποσοστό 62% κρίνουν αρνητικά τον εμβολιασμό των κυβερνητικών αξιωματούχων που παρέκαμψαν τη διαδικασία, έναντι 22% που τη βλέπουν θετικά.

Αναφορικά με την επάρκεια των μέτρων στήριξης, το 45% να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο, έναντι 41% που εκφράζει την ικανοποίησή του.

Αισιόδοξη είναι η εικόνα σε σχέση με το πόσοι εκ των ερωτηθέντων επιθυμούν να εμβολιαστούν: Το 48% δηλώνει πως θα εμβολιαστεί αμέσως (έναντι 33% τον Δεκέμβριο), το 31% απαντά πως θα περιμένει (42% τον Δεκέμβριο), ενώ το 17% λέει «όχι» (έναντι 19% τον Δεκέμβριο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ