ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβάνιος: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία - Μεταρρύθμιση χωρίς καθημερινότητα δεν υπάρχει

Λιβάνιος: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία - Μεταρρύθμιση χωρίς καθημερινότητα δεν υπάρχει
INTIME

Το σύνθημα «Μεταρρύθμιση χωρίς καθημερινότητα δεν υπάρχει» εκπέμπει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος αποδομώντας την επιχειρηματολογία που συνδέει την παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζει: «Η κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού δεν χωράει ερμηνείες. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία».

Ερωτηθείς στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας έναντι του ενδεχομένου ενός τρίτου lockdown, ο κ. Λιβάνιος αφού σημειώνει ότι «οι δυνατότητες καμίας οικονομίας δεν είναι απεριόριστες αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει τον προγραμματισμό της», προσθέτει με έμφαση: «όπως βλέπετε η πολιτική στήριξης των κλάδων της οικονομίας που πλήττονται περισσότερο, αποδίδει».

Αναφερόμενος στα περιθώρια της οικονομικής ανάκαμψης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υποστηρίζει ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας, αλλά και το σχέδιο που η κυβέρνηση έχει εκπονήσει για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης «μας κάνουν αισιόδοξους ότι αυτές οι καλές εκτιμήσεις απλώς μετατέθηκαν για λίγο αργότερα, λόγω της πανδημίας».

Υπογραμμίζει δε ότι: «η πολιτική στήριξης των κλάδων της οικονομίας που πλήττονται περισσότερο, αποδίδει», και συμπληρώνει σε αιχμηρό ύφος ο κ. Λιβάνιος: «Θυμηθείτε απλώς πως όταν κάποιοι μας έλεγαν ότι έπρεπε να δώσουμε όλα τα λεφτά στην αρχή, εμείς εκτιμήσαμε ότι αυτή η κρίση θα κρατήσει πολύ».

Για την παράμετρο - κλειδί στην επιτυχία του εγχειρήματος την πορεία των εμβολιασμών, και με αφορμή τις καθυστερήσεις στις εγκρίσεις νέων εμβολίων, ο κ. Λιβάνιος τονίζει: «Δεν είναι δίκαιο μόνο να γκρινιάζουμε για την Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε, από τη μία πλευρά, ότι με τις παραγγελίες της υπερκαλύπτει τις εμβολιαστικές ανάγκες του πληθυσμού και παράλληλα με την αναλογική κατανομή των εμβολίων επιβεβαιώνει την κοινοτική αλληλεγγύη και την ισότητα».

Όπως υποστηρίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: «Η κυβέρνηση, μέσα στην ευρύτερη αβεβαιότητα που προκαλεί η κρίση, έχει καταφέρει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη κάθε πολίτη σε αυτό που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε κράτος. Είτε είναι κεντρώος, είτε δεξιός, είτε αριστερός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ