ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας: «Πέφτουν» οι υπογραφές για τα Rafale

Στην Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας: «Πέφτουν» οι υπογραφές για τα Rafale
(AP Photo/Manish Swarup)

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια των 18 Rafale F-3R.

Η Γαλλίδα υπουργός θα μεταβεί στις 13:45 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου θα την υποδεχτεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με την στρατιωτική ηγεσία.

Μετά την επίσημη υποδοχή, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Φλοράνς Παρλί μαζί με τις στρατιωτικές αντιπροσωπείες των δυο χωρών θα έχουν συνομιλίες και θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας απόκτησης των 18 Rafale.

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας θα έχει στις 16:30 συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι διαδικασίες για την απόκτηση των Rafale προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο νόμος - πλαίσιο ψηφίστηκε στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την περασμένη εβδομάδα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Φλοράνς Παρλί έχουν προχωρημένες συζητήσεις που αφορούν και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Γαλλίδα υπουργός σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κομίσει την αναθεωρημένη πρόταση του Παρισιού για τις φρεγάτες. Το Παρίσι φέρεται να έχει προτείνει τέσσερις νέες φρεγάτες τύπου Belh@ra, δυο φρεγάτες για ενδιάμεση λύση τύπου La Fayette και αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής των ελληνικών φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ