ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης στο CNN Greece: Πότε θα αρθούν οι περιορισμοί στο κυνήγι και το ψάρεμα

Ταραντίλης στο CNN Greece: Πότε θα αρθούν οι περιορισμοί στο κυνήγι και το ψάρεμα
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αρθούν οι υφιστάμενες απαγορεύσεις στο κυνήγι και το ψάρεμα στα προσεχή στάδια χαλάρωσης, εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ερωτηθείς για τις έντονες αντιδράσεις από συλλόγους, ενώσεις και φορείς, που επιμένουν ότι η διατήρηση των περιορισμών έναντι της απελευθέρωσης άλλων δραστηριοτήτων -που όπως υποστηρίζουν- ενέχουν μεγαλύτερο επιδημιολογικό ρίσκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης:

«Όπως έχουμε πει πηγαίνουμε βδομάδα βδομάδα. Ανοίγουμε πολύ προσεκτικά και με ασφάλεια. Αυτό που γίνεται είναι να συλλέγουμε δεδομένα. Η επιτροπή τα αναλύει τα αξιοποιεί, εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει», είπε ο κ. Ταραντίλης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση είχε ανακοινώσει τη διατήρηση της εξαίρεσης για το κυνήγι αγριογούρουνων στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για ακόμα μία εβδομάδα. Εξακολουθεί δηλαδή να μην επιτρέπεται η μετακίνηση από Νομό σε Νομό, να ισχύουν τα SMS και οι έντυπες δηλώσεις για τις μετακινήσεις, να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Επιτρέπεται, επίσης, να είναι - πέραν του οδηγού - δύο οι επιβαίνοντες στα ταξί και τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ταραντίλης σημαντικό βήμα αποτελεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων σε όλη την επικράτεια την επόμενη Δευτέρα,1η Φεβρουαρίου. Διαφοροποίηση θα υπάρξει στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, όπου τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, ενώ τα Γυμνάσια θα λειτουργούν δια ζώσης. Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Φροντιστήρια, Κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) θα παραμείνουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαιτείται μεγάλη προσοχή και σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής και συλλογικής προστασίας από όλες και όλους μας. Αν δεν προσέξουμε μπορεί πολύ γρήγορα τα δεδομένα να ανατραπούν. Σημείωσε ότι ότι είναι γνωστό ότι η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες, ενώ η έξαρση μπορεί να έρθει αστραπιαία.

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Είναι ανάγκη να είμαστε όλες και όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουμε κάθε πισωγύρισμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ