ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Rafale: Στο Πεντάγωνο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί

Rafale: Στο Πεντάγωνο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έφτασε στις 13:55 η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale.

Την κ. Παρλί υποδέχθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο κ.. Παναγιώτοπουλος και η Γαλλίδα ομόλογός του θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση ενώ αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και τη Γαλλία θα έχουν διμερείς συνομιλίες στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας».

Στις 15:30 αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών ενώ στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα προχωρήσουν σε επίσημες δηλώσεις.

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας θα έχει στις 16:30 συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι διαδικασίες για την απόκτηση των Rafale προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο νόμος - πλαίσιο ψηφίστηκε στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την περασμένη εβδομάδα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Φλοράνς Παρλί έχουν προχωρημένες συζητήσεις που αφορούν και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Γαλλίδα υπουργός σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κομίσει την αναθεωρημένη πρόταση του Παρισιού για τις φρεγάτες. Το Παρίσι φέρεται να έχει προτείνει τέσσερις νέες φρεγάτες τύπου Belh@ra, δυο φρεγάτες για ενδιάμεση λύση τύπου La Fayette και αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής των ελληνικών φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ